Messiah van Händel

Nieuwe Philharmonie Utrecht

zaterdag 17 december 2022
20.15 uur

Locatie Havenkerk

Let op: deze voorstelling vindt plaats in de Havenkerk in Schiedam.

In de dagen voor Kerst voert dirigent Johannes Leertouwer al vele jaren met zijn koor en orkest de wereldberoemde Messiah (1742) van G.F. Händel uit in Nederland. Nu voor de eerste keer in Schiedam. Met weergaloze solo aria’s en koordelen bieden vier solisten, een barokorkest en een koor met 12 zangers. En dat alles in het decor en de overweldigende akoestiek van de speciaal voor de gelegenheid prachtig uitgelichte Havenkerk. Theater aan de Schie beoogt met deze eerste editie van de Messiah in de Havenkerk een nieuwe traditie aan de vooravond van Kerst.

In 2020 gaf Leertouwer met een klein ensemble een voorproefje in Theater aan de Schie. Het theater noemde deze bijzondere klassieke uitvoerig één van de mooiste in de geschiedenis van het theater. Leertouwer blinkt uit in originaliteit, energie en diepgang. Een Messiah die je bij de keel grijpt.

VIP-ARRANGEMENT
Geniet op een bijzondere manier van de Messiah van Händel in de Havenkerk met het speciale VIP Pakket. Op een unieke plek in de kerk, op de orgelgalerij, krijgt u een tafel met persoonlijk ontvangst en bediening. Inbegrepen in het VIP-arrangement:
- Toegangskaart voor de voorstelling
- Een kopje koffie of thee bij binnenkomst en na afloop van het concert
- Een fles water
- Een mooie fles Merlot of Chardonnay
- Diverse luxe hapjes
Prijs: € 75,00 per persoon (maximaal drie personen per tafel)
Let op: Dit arrangement is door de locatie helaas niet te boeken als u slecht ter been bent.

Over Johannes Leertouwer
Johannes Leertouwer is chef-dirigent en artistiek leider van de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Leertouwer is dé kenner van de Messiah in Nederland. Leertouwer dirigeert het orkest vanuit zijn positie als violist. Ook stelt hij het koor en de solisten op vóór het orkest. Dit brengt naar zijn overtuiging het verhaal van Messiah over hoop en verwachting, over het lijdensverhaal en de wederopstanding, en over de betekenis van een leven na de dood, nog dichterbij voor het publiek.

Over de Havenkerk
Oorspronkelijk werd de Havenkerk (officieel de Johannes de Doperkerk) gebouwd voor de katholieke gemeenschap in Schiedam. Na een lange staat van dienst werd de Havenkerk in 1967 gesloten voor erediensten. Sinds 2010 heeft ook de protestantse gemeente Maasbach Wereldzending, die er sinds 1972 huisvestte, de Havenkerk verlaten. De Havenkerk is nu een locatie voor culturele en zakelijke evenementen. 

Sopraan: Kristen Witmer | Alt: Daniël Elgersma | Tenor: Stefan Kennedy | Bas: Drew Santini | Dirigent: Johannes Leertouwer
Fotograaf
: Ard Hunnersen

Naam Vanaf
Normaal € 39.00

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?