Waylon

My Heroes Have Always Been Cowboys

zaterdag 7 december 2019
20.15 uur

Theater aan de Schie

Begeleid door een zevenkoppige band brengt Waylon zijn nieuwe theaterconcert My Heroes Have Always Been Cowboys naar Theater aan de Schie. In het theaterconcert blikt Waylon terug op zijn persoonlijke, muzikale verhaal. Een verhaal wat al lang in hem borrelt en eindelijk er uit mag in de vorm die het verdiend: met muziek in het theater. Het verhaal van Waylon begon op achtjarige leeftijd. Omdat de oppas ziek was mocht hij met zijn ouders mee naar een country avond en ook een klein stukje mee drummen.

“Op het podium speelde de West Virginian Railroad Band en ik mocht eventjes mee drummen. Na afloop kreeg ik een CD in handen en de mededeling dat als ik één liedje volledig kon drummen, ik drie weken later weer het podium op mocht. Drie weken lang heb ik tot bloedens toe geoefend op een shuffle. Eigenlijk is daar mijn echte fysieke liefde voor country begonnen...”

Wat volgde was een carrière die dwars door een bijzonder persoonlijk verhaal liep. Een verhaal dat zijn oorsprong vond in de liefde voor de Country en het verlangen om te ervaren waar over gezongen werd. Zijn eigen country biografie schrijven en begrijpen. Beleef samen met Waylon de liedjes die voor hem therapeutisch bleken en nog steeds zijn. Een prachtige muzikale reis langs Mount Rushmore waar hij in het mooie gezelschap verkeert van zijn collega rebellen. Vertrekkend vanuit Texas, Bakersfield, Memphis en Apeldoorn ontmoeten ze elkaar in Nashville, wat voor één avond past in een theaterzaal.

My Heroes Have Always Been Cowboys is een theaterconcert over zijn jeugd, het jaar bij Amerikaanse countryzanger Waylon Jennings - en de rouw na zijn dood die leidde naar een zwerversbestaan. Ook blikt Waylon terug op Holland’s Got Talent, de roots met Common Linnets en uiteindelijk de rust van het nieuwe vaderschap.

Naam Vanaf
Normaal € 40.00

Zet mij op wachtlijst

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?