Casablanca

Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a.

donderdag 23 mei 2019
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

Zes acteurs bereiden zich voor op het spelen van Casablanca, geïnspireerd op de Hollywood-klassieker. Spelen zij dit stormachtige liefdesverhaal zoals het ooit is geschreven? Of neemt hun verhaal een andere wending?

Hoe dan ook, Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!) spelen de gedoemde geliefden waartussen de passie onvermijdelijk oplaait. Is de verwachting.

Een fonkelnieuwe muziektheatervoorstelling, die het klassieke verhaal verbindt met de prangende actualiteit en hierop reflecteert. Over een tijd waarin mensen met bootjes uit Europa vluchtten, in een tijd waarin Europa juist toevluchtsoord is. Casablanca als echo naar de toekomst, vol allesomvattende vragen en actuele dilemma’s.

Casablanca is geschreven door de veelgeprezen theaterauteur Jibbe Willems. De regie is in handen van Madeleine Matzer. Met bijzondere nieuw-gecomponeerde muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker.

Ik verlang soms terug naar analoge dagen
naar dagen in zwart-wit.
Niet omdat vroeger alles beter was,
maar omdat ik toen nog dromen kon
over een toekomst.

Bewerking: Jibbe Willems
Regie: Madeleine Matzer
Spel: Stefan Rokebrand, Jamie Grant, Tjebbo Gerritsma, Gürkan Küçüksentürk, Marijn Klaver, Carmen van Mulier

Naam Vanaf
Normaal 9% € 28.50
65+ 9% € 25.50
CJP 9% € 25.50

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een inleiding plaats. Tijdens deze inleiding geeft het gezelschap inzicht in de artistieke keuzes die gemaakt zijn ten behoeve van de voorstelling. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De inleiding start om 19.15 uur. Toegang tot de inleiding is € 3,00 per persoon. U dient vooraf te reserveren.

Bekijk hieronder in welk theater, in deze regio, de voorstelling nog meer te zien is.

Isala Theater in Capelle aan den IJssel - 14 mei 2019, om 20.15 uur

“Casablanca is een aantrekkelijke voorstelling.” “Het lukt Matzer de vluchtelingenproblematiek van nu te combineren met die van toen: er was een tijd dat wij moesten vluchten.” Theaterkrant

“Matzer geeft 'haar' Casablanca een extra laag (..) fijn om naar te kijken.” Omroep Brabant

“Stefan Rokebrand speelt Rick met overtuiging en humor. Met Jamie Grant als Ilsa vormt hij een geloofwaardig paar.” Brabants Dagblad

“Vindingrijk” “Vlotte en eigentijdse voorstelling (..) met actueel randje.” Brabant Cultureel

“Getalenteerde en overtuigende cast” Musicalnieuws

“Het is een indringend onderwerp, wat aanzet tot nadenken.” “Deze hedendaagse Casablanca is het bekijken meer dan waard.” I Love Theater (4 hartjes)

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?