Niki Jacobs in Concert

De Ballade van Mauthausen

zondag 21 april 2024
15.00 uur

Locatie:Wennekerpand,Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

In het theaterconcert De Ballade van Mauthausen komt alles samen. Vanaf de eerste tot en met de laatste noot wordt u meegenomen naar een parallel universum waarin de enorme verscheidenheid aan emoties u optilt, laat vliegen en weer laat landen. Geïnspireerd door haar eigen Joodse roots werkt Niki Jacobs steevast vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten te horen was, weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en daarbuiten. Samen met haar ensemble slaat zij een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.

"Vanaf de eerste minuut werd ik geraakt door de haarscherpe arrangementen, de loepzuivere stem van Niki Jacobs en de ontroerende thematiek van deze voorstelling. Met natte ogen verliet ik de zaal." - Brigitte Kaandorp.

"De Ballade van Mauthausen is een intens, zeer uitgebalanceerd muziektheaterprogramma van extreem hoog niveau." - Theaterkrant

Muzikanten: Niki Jacobs (zang, gitaar), Ro Krauss (altviool), Emile Visser (cello), Peter van Os (accordeon) en Ruud Breuls (NL) of Benjamin Holmes (USA) (trompet)
Regie: Ruut Weismann

Naam Vanaf
Normaal € 26.00

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?