Oh ja joh, Hoezo dan 2

De Stokerij Schiedam

zaterdag 20 oktober 2018
20.00 uur

Op locatie

zondag 21 oktober 2018
16.00 uur

Op locatie

donderdag 25 oktober 2018
20.00 uur

Op locatie

vrijdag 26 oktober 2018
20.00 uur

Op locatie

zaterdag 27 oktober 2018
20.00 uur

Op locatie

zondag 28 oktober 2018
16.00 uur

Op locatie

 

Locatie: voormalige Gravin Aleidaschool. Oostsingel 9, 3112 GC Schiedam
Toegang exclusief drankje

Let op: De verkoop van de voorstelling op zaterdag 20 oktober is tot 19.00 uur online. Van 19.00 tot 20.00 uur enkel nog op locatie.

 

In 2017 speelde De Stokerij Schiedam samen met Schiedammers midden in de Hof van Spaland hun eerste stadsvoorstelling, opgebouwd uit verhalen van Schiedammers. Verhalen over trots, kattenkwaad op de Hoogstraat, liefdes die ontstonden en nooit meer voorbijgingen. In Oh Ha Joh Hoezo Dan 2: SoulFood hoort u verhalen van Schiedammers met een migrantenachtergrond, Schiedamse statushouders en met geboren Schiedammers. Tien spelers, letterlijk uit de samenleving geplukt, vertellen over de cultuurclash maar bovenal gaan de verhalen over ‘thuis’.

Mozhgan kwam vanuit Afghanistan naar Schiedam en voelt zich enorm thuis, vooral als ze de geur van pasgemaaid gras ruikt.  Presentator Marco Spruit Bleeker leerde door zijn grote liefde het moederland van zijn vader kennen: Indonesië. Payam kijkt verbijsterd naar een serveerster in een café als hij twee cappuccino wil betalen. Historicus Han van der Horst komt erachter dat zijn vader, buiten zijn moeder om,  een grote liefde koesterde en horecalegende Frans Leermakers herinnert zich het moment dat hij zijn toekomstige vrouw Truus voor het eerst zag nog levendig. En de veertienjarige Hamsa besefte al op jonge leeftijd achter dat je in het ene land je dromen makkelijker kan koesteren dan in het andere land.  "Waar ik kan dromen, voel ik mij thuis", houdt de getalenteerde puber ons voor, voordat ze ons recht in ons hart raakt met een lied wat we weliswaar niet verstaan, maar wel begrijpen.

De voorstelling is een lappendeken van verhalen, in verschillende talen, getolkt en vertolkt door De Stokerij Schiedam, nieuwe en oude Schiedammers en waar nodig een tolk.

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?