Het Nationale Theater

Onze straat

dinsdag 19 maart 2019
20.15 uur

Theater aan de Schie - Toneel op toneel

Let op! Deze voorstelling wordt toneel-op-toneel gespeeld.

Het theater als straatfeest! Voor Onze straat zet Daria Bukvic Theater aan de Schie in als locatie voor een ‘straatfeest op het grote toneel’. U zit rondom de acteurs op het toneel. Tussen de scènes en na afloop van de voorstelling staan tafels gereed met hapjes en drankjes. Onze straat gaat over een straat zoals er duizenden zijn. Met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen.

Nathan Vecht (Kunsthart, Aquarium, In de ban van Broadway) baseerde Onze straat op de klassieker Our Town van Thornton Wilder. Dit stuk wordt in de Verenigde Staten jaarlijks door vele tientallen amateurverenigingen en scholen gespeeld, waarbij de acteurs dicht op en tussen het publiek spelen. Daria Bukvic zoekt een manier om dit ‘community’-aspect te vertalen naar een bijzondere theaterervaring, waarbij de vraag centraal staat: "Zijn we in een moderne Europese stad nog in staat om ons met elkaar te verbinden?"

Spel: Scott Beekhuizen, Ali Cifteci, Joy Delima, Tamar van den Dop, Antoinette Jelgersma, Yela de Koning, Nazmiye Oral, Romana Vrede, Stefan de Walle e.a.
Tekst: Nathan Vecht
Regie: Daria Bukvic

Naam Vanaf
Normaal 9% € 25.50
65+ 9% € 23.00
CJP 9% € 23.00

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een inleiding plaats. Tijdens deze inleiding geeft het gezelschap inzicht in de artistieke keuzes die gemaakt zijn ten behoeve van de voorstelling. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De inleiding start om 19.15 uur. Toegang tot de inleiding is € 3,00 per persoon. U dient vooraf te reserveren.

Let op: De inleiding van deze voorstelling vindt plaats in de Aleidazaal.

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?