OPERA2DAY & de Nederlandse Bachvereniging

J.S. Bach - De Apocalyps

vrijdag 12 januari 2024
20.15 uur

Theater aan de Schie

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging gingen de uitdaging aan om ‘de opera die Bach nooit schreef te maken’. Met succes. J.S. Bach – De Apocalyps werd "a brilliant new opera" volgens een Engelse recensent. "Een volbloed opera" (NRC) die “volledig past in de traditie van OPERA2DAY” (de Volkskrant). 82% van het publiek gaf vijf sterren en de voorstelling werd uitgenodigd voor het gerenommeerde Bachfest Leipzig.

Verteld wordt het waargebeurde verhaal van Jan van Leyden. Die stichtte een heilstaat die radicaliseerde en uitmondde in een dictatuur. We volgen Jan vanaf zijn initiële bevlogenheid, via zijn even flamboyante als meedogenloze koningschap, tot aan zijn intieme biecht in de dodencel. Dit tijdloze verhaal van radicalisering komt tot leven met indringende, overrompelende en emotionele muziek van Bach. Dankzij een meeslepende enscenering, een uitmuntende cast en het koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging is die muziek te horen én te zien als nooit tevoren.

U ziet bij ons de allereerste voorstelling van de tournee.

Naam Vanaf
Normaal € 32.50

Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Deze inleiding is leerzaam en leuk. Tijdens deze inleiding krijgt u meer achtergrondinformatie over de voorstelling. De inleiding wordt veelal gegeven door iemand van het gezelschap. Alle inleiding begint één uur voor aanvang van de voorstelling en duurt ongeveer 30 minuten. U dient altijd vooraf te reserveren voor de inleiding.

Bij de opera J.S. Bach - De Apocalyps geeft Philip Ruitenberg, zoals gebruikelijk, een inleiding van ongeveer 30 minuten, speciaal gemaakt voor deze voorstelling. Tijdens de inleiding zal het publiek meer horen over de muziek, historische achtergronden, het bijzondere libretto en over de gelaagdheid van de voorstelling. Philip Ruitenberg gebruikt hierbij onder meer korte video’s, muziekfragmenten en historische beelden. Ook vertellen de regisseur, componist en leden van de cast in korte videoclips over de opera. Musicoloog Philip Ruitenberg verzorgt al enkele jaren de inleidingen bij de producties van OPERA2DAY. Zijn doel is het publiek meer te laten beleven tijdens concert of opera.

Toegang: € 5,00 per persoon.

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?