Opera2Day

Opera Melancholica

zondag 19 januari 2020
15.00 uur

Theater aan de Schie

LET OP: vanwege artistieke redenen is de inleiding bij Opera Melancholica helaas komen te vervallen. Kaartkopers krijgen zo spoedig mogelijk bericht.

 

OPERA2DAY dompelt u onder in de melancholie, samen met het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. U wordt meegenomen naar het ‘anatomisch theater van de psyche’, waar de vele facetten van melancholie voelbaar worden gemaakt. Centraal staat de casus van Roderick Usher, een melancholicus ‘pur sang’. Hij is de hoofdpersoon in The Fall of the House of Usher, de fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass die zijn Nederlandse première krijgt in onze voorstelling. We lichten de schedel van Roderick, en zien hoe hij wordt omgeven door imaginaire figuren: zijn ingebeelde tweelingzus Madeline en jeugdvriend William. Roderick probeert zich te bevrijden van zijn waanzin, maar dat gaat gepaard met huiveringwekkende hersenschimmen en bedwelmende visioenen. Die beleeft u op een intense manier live mee, dankzij de gedreven muziek van Glass, sprekende toneelbeelden, gepassioneerde zang en choreografie van Scapino Ballet Rotterdam.

Thematische lijnen uit eerdere voorstellingen van OPERA2DAY komen in Opera Melancholica samen. Hamlet was een psychologische thriller. Dolhuys Kermis bracht in 2013 op locatie een psychiatrische inrichting tot leven, volgens NRC een van de vijf beste voorstellingen van dat jaar. Al eerder overschreden we de grens van het onbewuste, toen nog onbewust frivool, in Dr. Miracle’s last illusion, volgens de Volkskrant ‘artistieke fusion van hoog niveau’.

Concept en regie: Serge van Veggel | Dirigent: Carlo Boccadoro | Choreografie: Ed Wubbe (scapino ballet rotterdam)

U ziet bij ons de allereerste voorstelling van de tour. Na afloop van de voorstelling kunt u genieten van live muziek in onze foyer.

Naam Vanaf
Normaal € 29.50
65+ € 27.00
CJP € 27.00

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een inleiding plaats. Tijdens deze inleiding geeft het gezelschap inzicht in de artistieke keuzes die gemaakt zijn ten behoeve van de voorstelling. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De inleiding start om 14.15 uur. Toegang tot de inleiding is € 3,00 per persoon. U dient vooraf te reserveren.

KLASSIEK AAN DE SCHIE
Geniet van een klassiek intermezzo. Onder het genot van live muziek in de foyer geniet u van de door ons geselecteerde wijnen en bijbehorende hapjes. Laat u meeslepen door prachtige muziek en prikkel uw zintuigen.

Prijs: € 11,50 per persoon

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?