Theaterfestival De Opstokerij2022

De Stokerij Schiedam

vrijdag 8 juli 2022
18.00 uur

Krijg nou Titus

vrijdag 8 juli 2022
20.30 uur

Bro

zaterdag 9 juli 2022
12.00 uur

Workshop 1 (7-17 jaar)

zaterdag 9 juli 2022
13.30 uur

Macbeth

zaterdag 9 juli 2022
15.00 uur

Workshop 2 (7-17 jaar)

zaterdag 9 juli 2022
16.30 uur

De Feeks

zaterdag 9 juli 2022
19.00 uur

Workshop 3 (7-17 jaar)

zaterdag 9 juli 2022
20.30 uur

Slet

De Stokerij stookt het Wennekerpand flink warm tijdens het Theaterfestival De Opstokerij! Ze spelen maar liefst zes verschillende voorstellingen en je kunt allerlei workshops volgen. Kom kijken naar fonkelnieuwe bewerkingen van beroemde Shakespeare klassiekers. Zo spelen de allerjongste deelnemers van De Stokerij in 10 minuten Romeo & Julia. Of ga naar SLET en BRO, twee voorstellingen over coming of age, liefde, seks en grenzen stellen en overschrijden. 

Programma vrijdag 8 juli
17.00 uur Romeo en Julia 
18.00 uur Krijg nou Titus
20.30 uur Bro 

Programma zaterdag 9 juli
12.00 uur workshop 1
13.30 uur Macbeth
15.00 uur workshop 2
16.30 uur De Feeks
19.00 uur workshop 3
20.30 uur SLET


Vrijdag 8 juli
Romeo en Julia - De kleine Stokerij
De leerlingen van De kleine Stokerij spelen in het Grnad Café het beroemdste liefdesverhaal aller tijden: Romeo en Julia in 10 minuten en is gratis toegankelijk.

KRIJG NOU TITUS - StokerijJONG
StokerijJONG is uit op wraak! Wat als een generaal besluit dat hij niet meer wil vechten? Gebaseerd op Titus Andronicus, het meest bloederige stuk van Shakespeare over de gevolgen van een oorlog. StokerijJONG gaat niks uit de weg behalve de rijm. EXTRA GROOT, EXTRA GRAPPIG en EXTRA BLOEDERIG!

BRO - StokerijJONG
Deze “mannelijke” tegenhanger van SLET van Katie Cappiello is ook een aangrijpende en soms confronterend herkenbare jongerenvoorstelling over #METOO en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hoe groei je op als man in deze wereld? Hoe hoor je er bij? Hoe word je gezien? Hoe ga je respectvol om met je relaties? Een stuk over grenzen en verwachtingen. Wat mag wel en wat mag absoluut niet. Zeven jonge vrienden zoeken hierin steun bij elkaar, maar komen erachter dat dit niet altijd even vanzelfsprekend is.


Zaterdag 9 juli
MACBETH - StokerijJONG
Één van de meest beroemde tragedies van Shakespeare tot op de komma bewerkt door de kinderen van StokerijJONG. Een stuk waarin gelijkheid centraal staat. Wie heeft de macht? Wat is macht? Wie is de grootste slechterik? Wat is een slechterik en wat is dan een held? De spelers zoeken dit letterlijk uit op de vloer.

DE FEEKS - StokerijJONG
Een oproep aan alle feeksen: Laat je niet temmen want je mag zijn wie je wilt zijn! Het Temmen van de Feeks van William Shakespeare is misschien wel zijn meest bekritiseerde stuk om zijn sexistische moraal en het wordt nu door StokerijJONG in een hyper actuele bewerking gebracht. In een tijd die al te vaak overspoeld lijkt te worden door sexueel overschrijdend gedrag, waarin dick pics en catcalls soms bijna normaal lijken. Maar hoe normaal zou dit allemaal zijn als de rollen omgedraaid waren? Een voorstelling die ons een spiegel voorhoudt.

SLET - StokerijJONG
De jongerenvoorstelling SLET is terug. Een greep uit de reacties in 2019: "Heftig en mooi gespeeld" "een geweldig mooie, confronterende en heftige voorstelling. Wat is dit knap gedaan" "Iedereen werd er langzaam steeds stiller van". Het thema van deze voorstelling, seksueel grensoverschrijdend gedrag, is helaas nog altijd actueel. De #METOO beweging is inmiddels groter dan ooit. In SLET worden de grenzen van de zestienjarige Joey op een avond door drie vrienden op de achterbank van een taxi totaal overschreden. Ze doet aangifte en beleeft de gebeurtenissen opnieuw. Haar verhaal wordt verweven met een glimp van de reactie van de samenleving om haar heen. Hoe bepaalt dit incident achterin een taxi het leven van Joey en haar vrienden?

THEATERWORKSHOPS
Wil jij ook toneelspelen? Of wil je het gewoon een keer proberen? Dan is dit je kans! De docenten van De Stokerij geven drie exclusieve theaterworkshops. Als het je bevalt, is er direct de mogelijkheid om in te stromen bij StokerijJONG of de Kleine Stokerij.

 

Website De Stokerij Schiedam: www.destokerijschiedam.nl

Rang 1

Naam Vanaf
Normaal € 8.00

Ongeplaceerd

Naam Vanaf
Normaal € 8.00

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?