Peuterfestival

André het astronautje en Raad eens hoeveel ik van je hou

zaterdag 2 oktober 2021
11.00 uur
Raad eens hoeveel ik van je hou (2+)

Wennekerpand

zaterdag 2 oktober 2021
13.30 uur
André het Astronautje (4+)

Wennekerpand

Tijdens het Peuterfestival kunnen de kleintjes zich helemaal uitleven in het Grand Café van het Wennekerpand dat tijdens het festival omgetoverd is tot een op maat gemaakt peuterparadijs, met het thema Onder de sterren en de maan. Hoezo schijnt de maan en waarom ziet hij er altijd anders uit? Kun jij alle sterren tellen en hoe ver weg zijn ze precies? Die oneindige sterrenhemel in het donker prikkelt de fantasie van jonge kinderen. Waan je in het Grand Café tussen de sterren in de Sterrenfabriek, waar je naar hartenlust kunt spelen met sterren van allerlei materialen. Zacht, stevig, magnetisch. Maar sommige sterren worden wel heel bijzonder als je ze in de fabriek stopt. De Sterrenwachter kan jouw hulp goed gebruiken, dus help haar om sterren te verzamelen, of neem de mooiste ster mee naar een eigen plekje om ermee te spelen.

In de theaterzaal staan twee voorstellingen op het programma: Raad eens hoeveel ik van je hou om 11.00 uur en André het astronautje om 13.30 uur. Het Peuterparadijs is al vanaf 10.30 uur open en toegang is gratis.

Raad eens hoeveel ik van je hou (2+)
“Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen! Raad eens hoeveel ik van je hou?” Grote Haas en Hazeltje houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies – dát is niet makkelijk te meten! Tijdens de lente, zomer, herfst en winter maken ze samen avonturen mee. Daarna heeft Hazeltje slaap en legt Grote Haas hem in een bedje van varens. En terwijl Grote Haas dicht naast Hazeltje gaat liggen, fluistert hij: “ik hou van jou helemaal tot aan de maan… en terug!” Raad eens hoeveel ik van je hou is een intieme muzikale voorstelling met poppenspel en is gebaseerd op de populaire boekenreeks.

André het astronautje (4+)
André het astronautje verovert de harten van alle jongens en meisjes die weleens een ruimtereis zouden willen maken. Want hoe word je astronaut? Hoe sterk en snel moet je zijn? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een  geheim… Maak kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet.

Het verhaal is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. Hij woonde en werkte meer dan een half jaar in het internationale ruimtestation ISS. Eerder verschenen al vijf boeken over het astronautje. André Kuipers is tevens de schrijver van het prentenboek voor de Kinderboekenweek 2019. Deze voorstelling wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met André Kuipers.

 Let op: het Peuterfestival vindt plaats in het Wennekerpand.

Naam Vanaf
Normaal € 12.50

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?