Pink Floyd Project

Return to The Dark Side Of The Moon

vrijdag 21 april 2023
20.15 uur

Theater aan de Schie

Pink Floyd Project presenteert: 50 jaar The Dark Side Of The Moon

‘Classic album The Dark Side Of The Moon blijft actueel en tijdloos’

Vijftig jaar na dato behoort The Dark Side Of The Moon nog altijd tot het rijtje bestverkochte en meest beroemde rockalbums allertijden. Het album van Pink Floyd viert Abraham, maar is vanwege de maatschappijkritische teksten misschien wel actueler dan ooit. Ook door de ogen van Pink Floyd Project: de tributeband zet het werkstuk centraal tijdens hun nieuwe theatertournee waarin muziek, tekst en spectaculaire visuals samensmelten.

Op The Dark Side Of The Moon profileert de voormalige Pink Floyd bassist en zanger Roger Waters zich voor het eerst serieus als tekstschrijver, vertelt Pink Floyd-biograaf Wouter Bessels. “Waters beschrijft de spanningen die hij als rockartiest inmiddels persoonlijk heeft ondervonden. De snelheid waarmee het leven voorbijgaat (Breathe), reizen (On The Run), tijd (Time), de dood (The Great Gig In The Sky), geld (Money), menselijke tegenstellingen (Us And Them) en gekte (Brain Damage).”

Gitartist én oprichter van Pink Floyd Project, André Becker vertel: “In de eerste set gaan we op een muzikale zoektocht om die creatieve transformatie van Pink Floyd te illustreren. In de tweede set spelen we The Dark Side Of The Moon integraal en benadrukken we op beeldend wijze het intermenselijke thema van het album, door dit bijna angstig reëel door te trekken naar onze eigen dag van morgen.”

Maar hoe vertaal je zo’n thema naar het theater en maak je er een indrukwekkende show van?

Pink Floyd Project sloeg opnieuw de handen ineen met regisseur en artistiek leider Aike Dirkzwager, die ook betrokken was bij de vorige tournee The Wall 40 Years. Het leidt tot een ontdekkingsreis die op het toneel door de bandleden van Pink Floyd Project wordt uitgebeeld, inclusief vijf camera’s. Van heel primitief naar hi-tec, van analoog naar digitaal. En alles wordt gefilmd, geprojecteerd en live uitgevoerd. Iedere show zal dus anders en uniek zijn.

 

Naam Vanaf
Normaal € 39.50

Een Biertje aan de Schie is pure verwennerij met de lekkerste bieren! Neem plaats aan een gezellige tafel en geniet samen met uw familie, vrienden of collega’s van twee soorten Schiedams gebrouwen bier met lekkere bijpassende hapjes.

Prijs: € 17,50 per persoon
Aanvang in de pauze en/of na afloop van de voorstelling.

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?