Prentenboekjesfestival

o.a. Het muizenhuis

zondag 12 november 2017
09.15 uur

Wennekerpand

zondag 12 november 2017
11.00 uur

Wennekerpand

zondag 12 november 2017
12.00 uur

Wennekerpand

Let op: deze voorstellingen vinden plaats in het Wennekerpand. Toegang tot het Grand Café is gratis. U dient wel een kaartje per persoon per voorstelling te kopen.

Het Grand Café van het Wennekerpand is veranderd in een vrolijke Prentenboekenstad vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is. Na de succesreeks van de afgelopen twee seizoenen zijn er prentenboekenfiguren vertrokken uit de stad en nieuwe feestelijke bewoners bijgekomen. En die nieuwelingen hebben allemaal zin om hun komst te vieren! Het Prentenboekjesfestival heeft een compact programma voor zowel peuters als kleuters dat één organisch geheel vormt. Er kunnen twee voorstellingen worden bezocht. Voor en na de voorstellingen kunnen de kinderen uitgebreid gratis spelen in de creatieve Prentenboekenstad in het Grand Café.

Het Muizenhuis (3+) | Mariska Simon | 09.15 uur
Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia is SUPER nieuwsgierig en REUZE-eigenwijs. Sam is SUPER verlegen en REUZEbraaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven. Theatermaakster Mariska Simon trekt alle registers open en neemt jong en oud mee in het verhaal van Sam & Julia en hun bijzondere leefomgeving. De voorstelling is gebaseerd op de boeken Het muizenhuis en Het muizenhuis, Sam & Julia in het theater bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman.

Nijntje op de fiets (2+) | Marianne van Houten | 11.00 uur & 12.00 uur
Fietsen is het liefste wat ze doet
over de heuvels, door het bos
met de fiets kan ze overal naartoe
ja, nijntje wordt nooit moe

dan fietst ze langs de vijver
de vijver is heel groot
er zwemmen witte eenden in
die brengt ze dan wat brood

nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.

nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verassende manier een rol spelen.

Naam Vanaf
Normaal € 9.50

Wij hebben een nieuw concept: kinderopvang door Komkids tijdens voorstellingen.

Gezellig naar het theater, maar u heeft kinderen in een andere leeftijdscategorie en geen oppas? Geen probleem! 

Reserveer nu kinderopvang in het theater, de opvang wordt verzorgd door Komkids.
De opvang is vanaf 45 minuten voor aanvang tot uiterlijk 45 minuten na afloop van de voorstelling. 
Kosten € 5,00 per kind. Aanmelden kan via kassa@theateraandeschie.nl.

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?