Prince Tribute Band

Prince

zondag 22 april 2018
15.00 uur

Wennekerpand

Let op: dit is een staconcert en vindt plaats in de grote zaal van het Wennekerpand zonder tribune en zitplaatsen. De zaal en bar blijven open.

De Prince Tribute Band is spontaan ontstaan. De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. De muzikale klik tussen hen bleek magisch en het gerucht dat er een geweldige Prince Tribute Band was ontstaan, ging als een lopend vuurtje. In korte tijd werden veel optredens geboekt.

De muzikanten zijn stomend, funky en van een ongelofelijk hoog muzikaal niveau! Van Kiss tot Controversy en van 1999 tot Cream, de hits komen allemaal voorbij. De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie.

De line-up bestaat uit drie vocalisten. Rasmuzikant, singer-songwriter en performer pur sang David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014. Kris Rietveld die met een 9,5 afstudeerde aan het Utrechts conservatorium is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Singer-songwriter Jessy Hay studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer in Ruth Jacott en Big Black & Beautiful. Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane en Alain Clark. De ritmesectie bestaat uit bassist Nick Kamphuis (Charl Delemarre en The Voice-winnares Maan), drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel en Tim Akkerman). De enige vrouw in de band is saxofoniste en componiste Kika Sprangers, een van de grootste jazztalenten in Nederland. Sprangers werd in 2015-2016 geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het NJJO, ook wel het Jong Oranje van de jazz genoemd. Kika wordt geflankeerd door trombonist Efe Erdem (Re:Freshed Orchestra, Anouk)

Naam Vanaf
Normaal € 21.00
65+ € 18.50
CJP € 18.50

Reserveer nu

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?