RIGOLETTO

Festival de 'Bardi van Nederland

zaterdag 6 juni 2020
20.15 uur

Theater aan de Schie

Het Festival de’ Bardi presenteert met Rigoletto een van de belangrijkste en meest iconische titels aller tijden, The Star Wars of the opera (Alexander Joel). Een opera in drie bedrijven van Giuseppe Verdi op een Italiaans libretto van Francesco Maria Piave, gebaseerd op Victor Hugo’s drama Le roi s'amuse uit 1832.

De première vond plaats op 11 maart 1851 in het Teatro La Fenice in Venetië. De wereldberoemde aria La donna è mobile werd op deze première voor het eerst uitgevoerd. Verdi had geweigerd om het stuk in te studeren tijdens de repetities om te voorkomen dat de melodie op elk straatorgel zou klinken voordat de opera zelf officieel uitgevoerd was. De première was een overdonderend succes en betekende internationale doorbraak voor Verdi. Na de première zei de componist dat hij waarschijnlijk nooit nog zoiets moois zou kunnen schrijven. De opera is nog steeds een vaste waarde in het operarepertoire en is een van Verdi's meesterwerken.


Deze nieuwe productie wordt gebracht door een dubbele internationale cast die worden bijgestaan door een koor en orkest van professionals, studenten en amateurs.
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Voor Cultuurparticipatie

1e rang

Naam Vanaf
Normaal € 25.00
CJP € 20.00

2e rang

Naam Vanaf
Normaal € 17.00
CJP € 12.00

Reserveer nu

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?