Robin Hood de musical (8+)

Nationaal Jeugd Musical Theater

zondag 12 maart 2023
15.00 uur

Theater aan de Schie

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad eraan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar de sheriff snoert haar de mond. In het kasteel voelt ze zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden in het bos van Sherwood. Ze stelen van de rijken en verdelen de buit onder de armen, tot grote woede van de sheriff… Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige, mysterieuze Guy van Gisborne, de neef van de sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Cystine Carreon (bekend van Miss Saigon en Gooische Vrouwen) en Ruben Kuppens (bekend van Hello, Dolly! en Soldaat van Oranje) gaan twee prachtige rollen spelen in Robin Hood de musical. Cystine speelt de rol van Sybella, de stiefmoeder van Marian. Ruben vervult de rol van sheriff De Reinault, een machtige en rijke man die zijn macht op alle mogelijke manieren misbruikt.

Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver van Nederlands musicaltalent, aangevuld met professionele volwassen acteurs.


Leeftijdsaanduiding
Bij deze voorstelling staat een leeftijdsaanduiding vermeld. Dit is een ‘vanaf-leeftijd’. In verband met de veiligheidsvoorschriften dienen wij iedereen te registreren. Iedere bezoeker dient een eigen toegangsbewijs te hebben, ook al gaat het kind op schoot. Baby’s en kinderen tot twee jaar hebben geen toegang tot de zaal, tenzij anders vermeld bij de voorstelling.

Naam Vanaf
Normaal € 22.00

Gezellig naar het theater, maar u heeft kinderen in een andere leeftijdscategorie? In samenwerking met KomKids bieden wij kinderopvang tijdens een aantal voorstellingen.

Onder professionele begeleiding van KomKids wordt er geknutseld, een boekje gelezen of een spelletje gedaan. De allerkleinsten kunnen eventueel lekker slapen. Opvang is mogelijk vanaf 45 minuten voor aanvang tot uiterlijk 45 minuten na afloop van de voorstelling. U kunt de kinderopvang reserveren bij de desbetreffende voorstellingen op onze website en bij het bespreekbureau.

Prijs: € 5,00 per kind

 

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?