Rust en Vreugd

Doris Baaten, Linda Wagenmakers en anderen

zondag 9 juni 2024
15.00 uur

Theater aan de Schie

Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh.

Emma – een glansrol voor Doris Baaten - besluit vlak na de dood van haar man een tuinhuisje te betrekken bij volkstuinvereniging Rust en Vreugde. Dat ze geen groene vingers heeft, maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp.

Tuincontrole commissies en onderlinge strijd blijken echter de vreugde in het groene paradijs te verstoren. Emma besluit vol bravoure in actie te komen tegen de vele ongeschreven regels. Ondanks haar verdriet vindt ze op de tuin haar geluk weer terug mede dankzij haar nieuwe vrienden.

De schrijver van Hendrik Groen weet, dit keer door de ogen van Emma, wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Spel: Doris Baaten, Wil van der Meer, Sanne Fransen, Linda Wagenmakers en Scott Reniers.

Producent: Inge Bos
Regie: Bruun Kuijt
Script: Bruun Kuijt & Eva Keuris
Decorontwerp: Joris van Veldhoven
Kostuumontwerp: Arno Bremers
Lichtontwerp: Marc Heinz

Naam Vanaf
Normaal € 35.00

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?