Scapino Ballet Rotterdam

Two Tales

zaterdag 25 maart 2023
20.15 uur

Theater aan de Schie

In Two Tales vertellen jonge opkomende dansmakers indringende verhalen met wortels in de overleveringen en gebruiken van hun geboortegrond. Intrigerende dansrituelen en de intense en mystieke sfeer maken van dit dansstuk een overweldigende ervaring. U ziet twee verschillende dansstukken, Free At Last en The Mourning

Free At Last
Intrigerende dansrituelen en de intense en mystieke sfeer maken van dit dansstuk een overweldigende ervaring. Free At Last is gebaseerd op een bekende Griekse mythe over de onafhankelijkheidsstrijd. Een groep vrouwen danst als teken van verzet hun laatste dans op de rand van een klif. Choreografenduo Danae & Dionysios maakte een sfeervol dansstuk over de cyclus van het leven en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven.

The Mourning
The Mourning van choreografe Erika Silgoner is een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen. Met adembenemende partnering en virtuoze dans weet Silgoner de aandacht van het begin tot het verrassende eind vast te houden. Vanuit haar Siciliaanse achtergrond maakt choreografe en theatermaakster Erika Silgoner met acht dansers een levendige en filmische choreografie. Verdriet, humor, ironie, passie, en hilarische momenten wisselen elkaar af.

Erika Silgoner is oprichter van Esklan Art’s Factory, een innovatief, jong Italiaans gezelschap dat wereldwijd voorstellingen geeft. Vanwege haar originaliteit werd zij gevraagd een choreografie te maken voor een gedeelte van de slotceremonie van de Olympische winterspelen in Peking.

Een spannende nieuwe samenwerking
Scapino is partner van het eerste uur van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). Dit choreografieconcours is uniek in de wereld, mede door het uitreiken van de grootste dansprijs ter wereld; een productiebudget van 100.000 euro om een nieuw werk te maken. In samenwerking met RIDCC presenteert Scapino twee winnaars van de XL Production Award in de double bill Two Tales. Uitgevoerd door en gecreëerd met de dansers van Scapino Ballet Rotterdam.

U ziet in Theater aan de Schie de allereerste voorstelling van Two Tales.

Naam Vanaf
Normaal € 24.00

Een goed glas wijn, lekkere hapjes en gezellig kletsen. Maak van uw bezoek aan Theater aan de Schie een heerlijk verwenmoment en geniet tijdens een High Wine van twee bijzondere glazen wijn in combinatie met diverse hartige hapjes.

Prijs: € 17,50 per persoon
Aanvang in de pauze en/of na afloop van de voorstelling.

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een inleiding plaats. Tijdens deze inleiding geeft Emmeline Mooij inzicht in de artistieke keuzes die gemaakt zijn ten behoeve van de voorstelling. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De inleiding start om 19.15 uur.

Toegang: € 4,00 per persoon.

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?