Scapino Ballet Rotterdam

Oscar - Première in Koninklijk Theater Carré

donderdag 8 september 2022
20.00 uur

Op locatie

Seizoenopening met de première van Scapino in Carré
Wij openen dit seizoen met een theaterreis naar Carré! Traditiegetrouw repeteert het Scapino Ballet Rotterdam al zijn voorstellingen, voordat ze op tournee gaan, in Theater aan de Schie. Dat is al sinds 12 september 1998, toen Scapino met de onvergetelijke  dansvoorstelling Kathleen de opening van het theater verzorgde. Sindsdien kunt u elk seizoen genieten van een prachtige dansvoorstelling van Scapino in Theater aan de Schie. Soms zijn de voorstellingen zo omvangrijk en op maat gemaakt dat ze niet op tournee kunnen. In september 2016 waren wij om die reden, en ter gelegenheid van de opening van ons theaterseizoen, eregasten op de première van Ting in de Ferro Dome. Voor degenen die erbij waren een onvergetelijk belevenis. Dit seizoen gaan we naar Koninklijk Theater Carré en hebben we 80 eersterangs plaatsen voor u gereserveerd. Front row!

Oscar
Oscar, een hommage aan Oscar Carré, met dans, theater, circus én live muziek van Blaudzun. Choreograaf Ed Wubbe laat zich inspireren door Oscar’s visionaire blik in combinatie met zijn kleurrijke en dramatische leven. Deze speciale productie wordt volledig in Theater aan de Schie voorbereid en is alleen te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De filmische, emotionele nummers van Blaudzun vormen de ideale muziek voor Nederlands oudste dansgezelschap dat zijn allereerste theateroptredens in 1946 in Carré gaf. Oscar wordt gespeeld in de piste-opstelling van Carré. Optredens in deze beroemde piste worden door artiesten en publiek vaak als magisch ervaren. In deze piste vierde Oscar Carré triomfen met zijn circus- en paardenshows. Oscar wordt een voorstelling in de geest van Carré waar van oudsher alle theatergenres te zien zijn. Met het voltallig dansers ensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn zeskoppige band smelten in Oscar vele disciplines samen.

Speciaal première arrangement
Na de montage periode voor Oscar in Theater aan de Schie, reist het Scapino Ballet Rotterdam af naar Amsterdam en speelt deze voorstelling exclusief in Koninklijk Theater Carré. De première van Oscar is te zien op donderdag 8 september 2022. Voor de liefhebbers van dit dansgezelschap biedt Theater aan de Schie een speciaal première arrangement aan. Vanaf Theater aan de Schie reist u per bus naar Koninklijk Theater Carré. In de bus krijgt u een inleiding over het ontstaan van deze voorstelling en meer informatie over artistieke keuzes die gemaakt zijn. Bij aankomst in Koninklijk Theater Carré wordt u ontvangen door onze directeur Rob Roos. Geniet van deze prachtige voorstelling op eerste rangs zitplaatsen. Na afloop van de voorstelling brengen wij u met de bus weer terug naar Theater aan de Schie.

Locatie: Koninklijk Theater Carré
aanvang voorstelling: 20.00 uur
vertrektijd bus: 18.00 uur
Prijs inclusief vervoer en exclusief consumptie

Naam Vanaf
Normaal € 59.50

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?