S'DANS

Dictatorship of love van Sandra Kramerová

dinsdag 16 januari 2024
20.15 uur

Locatie:Wennekerpand,Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

Magnezy Dance Productions heeft als doel dans in Schiedam naar een hoger plan te tillen. Met de dansserie S’DANS (spreek uit: Schiedans) stelt zij een uitgebreid en gevarieerd programma van dansvoorstellingen samen in samenwerking met Theater aan de Schie.  In deze serie kan het Schiedamse publiek kennis maken met de grote artistieke kwaliteit en diversiteit van alom geprezen voorstellingen en zo een completer -en samenhangender- beeld van de Nederlandse dans als bloeiende kunstvorm verkrijgen. Eén dinsdagavond per maand gaat een bekend Nederlands dansgezelschap in het Wennekerpand in Schiedam optreden met een avondvullende dansvoorstelling, workshops, lezing, Q & A met de makers en veel meer.

Deze editie ziet u Dictatorship of love van Sandra Kramerová.

A dance strive for empowerment. “Laten we ons een wereld voorstellen waar er maar één ideaal is om te volgen, één waarde, één waarheid. Wat als deze waarheid liefde is?” In Dictatorship of love is het deze vraag die Sandra Kramerová centraal stelt. Hoe worden idealen onderdrukkend? Hoe kan toewijding, inzet en liefde een dictatuur worden? Sandra maakt de kijker deelgenoot van haar onderzoek naar Oost-Europese propaganda in combinatie met persoonlijke verhalen van vrouwen uit de lokale gemeenschap. Belichamingen van macht worden gedeelde ervaringen van collectieve trots, kracht, schaamte en onrecht. Kan beweging luider spreken dan woorden en wat gebeurt er als we gezamenlijk als één bewegen? Hoe kun je je als individueel lichaam verhouden tot een collectieve beweging? 
 
Gefascineerd door deze spanning van overgave aan een groter geheel en het behouden van individuele vrijheid, volgen we een groep dansers in hun zoektocht naar de kracht van het vrouwelijk lichaam in een menigte. Het laat vrouwelijke lichamen zien die in hun kracht staan en zich overgeven, verscheurd tussen de propaganda en het protest, vrijheid en onderdrukking, liefde en overleven. Sandra richt zich op de politieke kracht van het vrouwelijk lichaam en haar relatie tot de schoonheid en duisternis van massachoreografieën. 

Sandra Kramerová
Sandra is een in Slowakije geboren danser en choreograaf uit Amsterdam en wordt momenteel ondersteund door Fonds Podiumkunsten binnen de Nieuwe Makers Regeling in samenwerking met Theater De Generator in Leiden. 
Na het behalen van haar MFA in Dans aan het Sarah Lawrence College (New York, 2016), dook Sandra Kramerová voor inspiratie in haar Oost-Europese achtergrond.  
 
Haar werk is fysiek en confronterend en maakt van verschillende disciplines en media gebruik om tot uiting te komen. Body as a Weapon, werd door Het Parool geroemd als een van de beste voorstellingen van het jaar 2020. Onlangs werd haar meest recente voorstelling MAJKA positief ontvangen door publiek en pers (Theaterkrant, Volkskrant en Parool). 

Choreografie: Sandra Kramerová 
Dansers: Inbal Abir, Candela Murillo, Mayke van Veldhuizen  
Workshop Assistent: Anastasia Kostner 
Muziek: Jon Lloyd 
Kostuumontwerp: Anouk van der Zee  
Lichtontwerp: Boaz van den Ban  
Productieleider: Alejandra Zabala 
Artistieke coaching: Pavel Zuštiak, Ioana Tudor, Igor Vrebac 
PR: Erik Groenewold  
Vormgeving: Dominika Kramerová  
Video: Álvaro Congosto 
Foto's: Melanie Lemahieu  
Productie: Theater de Generator 
 
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Leiden, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Naam Vanaf
Normaal € 16.50
65+ € 12.50
CJP € 12.50
Studenten € 9.00

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?