S'DANS

If You Could See Me Now van Arno Schuitemaker

dinsdag 17 oktober 2023
20.15 uur

Locatie:Wennekerpand,Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

Magnezy Dance Productions heeft als doel dans in Schiedam naar een hoger plan te tillen. Met de dansserie S’DANS (spreek uit: Schiedans) stelt zij een uitgebreid en gevarieerd programma van dansvoorstellingen samen in samenwerking met Theater aan de Schie.  In deze serie kan het Schiedamse publiek kennis maken met de grote artistieke kwaliteit en diversiteit van alom geprezen voorstellingen en zo een completer -en samenhangender- beeld van de Nederlandse dans als bloeiende kunstvorm verkrijgen. Eén dinsdagavond per maand gaat een bekend Nederlands dansgezelschap in het Wennekerpand in Schiedam optreden met een avondvullende dansvoorstelling, workshops, lezing, Q & A met de makers en veel meer.

Deze editie ziet u If You Could See Me Now van Arno Schuitemaker.

Drie performers vormen een ongedwongen clubdans geleidelijk om tot een duizelingwekkende golfbeweging en alles voelt als één brok samengebalde energie. Op het punt van maximale inspanning neemt hun bewegingsstroom nieuwe gedaantes aan van oplichtende, steeds veranderende indrukken. Met ogenschijnlijke eenvoud zet If You Could See Me Now aan tot een andere, nadere blik.

Arno Schuitemaker creëerde de voorstelling tegen de achtergrond van een transformerende realiteit. Hoe gaan we door en blijven we in beweging? Hoe verleggen we onze focus? Van extase naar vervreemding, van opbouw tot ontmanteling, If You Could See Me Now gaat regelrecht tot de kern van het lichaam in relatie tot verandering.

Arno Schuitemaker
Arno Schuitemaker maakt voorstellingen die je moet ervaren. Hyperfysiek en betoverend, zijn werk wordt geprezen om de inventieve vormen die hij creëert om uitdrukking en diepgang te geven aan thema’s waar het intieme en universele elkaar ontmoeten. Het maakt hem een van de intrigerende podiumkunstenaars van het moment. Noem het dans, performance of een totaalervaring, het is van wereldklasse: zijn bijzondere werk is te zien geweest op toonaangevende podia en festivals in meer dan 25 landen.

Creatie: Arno Schuitemaker
Performers: Stein Fluijt, Ivan Ugrin, Emilia Saavedra Dramaturgie Guy Cools
Muziek: Wim Selles
Lichtontwerp: Vinny Jones
Kostuums: Inge de Lange

De voorstelling is tot stand gekomen met bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, VSBfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Naam Vanaf
Normaal € 16.50
65+ € 12.50
CJP € 12.50
Studenten € 9.00

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?