S'DANS

Tara & Fluid van Kalpanarts

dinsdag 18 juni 2024
20.15 uur

Locatie:Wennekerpand,Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand. 

Magnezy Dance Productions heeft als doel dans in Schiedam naar een hoger plan te tillen. Met de dansserie S’DANS (spreek uit: Schiedans) stelt zij een uitgebreid en gevarieerd programma van dansvoorstellingen samen in samenwerking met Theater aan de Schie.  In deze serie kan het Schiedamse publiek kennis maken met de grote artistieke kwaliteit en diversiteit van alom geprezen voorstellingen en zo een completer -en samenhangender- beeld van de Nederlandse dans als bloeiende kunstvorm verkrijgen. Eén dinsdagavond per maand gaat een bekend Nederlands dansgezelschap in het Wennekerpand in Schiedam optreden met een avondvullende dansvoorstelling, workshops, lezing, Q & A met de makers en veel meer.

Deze editie ziet u Tara & Fluid van Kalpanarts.

Tara  is een dynamisch opzwepend duet voor een danser en basgitaar met strakke ritmes en indrukwekkend voetenwerk. Tara betekent ‘ster’ in de eeuwenoude taal Sanskrit. De Indiase filosofie gaat ervan uit dat het leven wordt aangedreven door de energie uit het sterrenstelsel. Modern geluid van basgitaar en de inzet van een looping station worden gecombineerd met klassieke Indiase dans. 
Anders dan in andere choreografieën, blijft de choreograaf in  Tara  dichter bij de bron: de Indiase dansvormen Kathak en Bharatanatyam worden deze keer niet zo zeer gekoppeld aan hedendaagse dans, maar worden onderling samengebracht. Aangezien Indiase dansvormen zelden gecombineerd worden ontstaat er een uniek nieuw Indiaas dansidioom. 

Choreografie: Kalpana Raghuraman 
Dans: Indu Panday
Compositie en basgitaar: Mark Haanstra 
Lichtontwerp: Jeffrey Steenbergen  
Kostuumontwerp: Aziz Bekkaoui 

Fluid  is een groots en ingetogen  duet voor breakdance en  Indiase zang (live uitgevoerd). Choreograaf  Kalpana Raghuraman speelt met breakdance en urban technieken en combineert deze met Indiase elementen. Fluid  draait om het spanningsveld tussen verschillende energiestromen en daarbij behorende emoties als kwetsbaarheid versus kracht. Hiervoor laat Kalpana zich inspireren door god Shiva in de vorm van Ardhanarishvara : een vorm waarin hij half man (Shiva) en half vrouw (Shakti) is. 

Alles is fluïde, in beweging en in elkaar overvloeiend. Om overstroming te voorkomen bouwen we dijken als breeklijnen, bouwen computerprogramma’s breekpunten in, en hebben wij mensen kunst als breakdance. In  Fluid  gaan Indiase zang en breakdance samen in een nieuwe vorm, een spanningsveld tussen energiestromen, samengebald in kwetsbaarheid en kracht. Choreograaf Kalpana Raghuraman maakte een dansvoorstelling met evenveel Shiva als Shakti, met net zoveel snoeiharde hiphop dans als wierrokerige Indiase zang. Het is in deze voorstelling nooit of-of - het is vloeibaar symbiose met soepel vloerwerk en gebroken lijnen in bevroren schouderstanden.  

Choreografie: Kalpana Raghuraman 
Dans: Patrick Karijowidjojo 
Zang: Shashwathi Jagadish 
Compositie: Simone Giacomini 
Lichtontwerp: Jeffrey Steenbergen  
Kostuumontwerp: Aziz Bekkaoui 

Naam Vanaf
Normaal € 16.50
CJP € 12.50
65+ € 12.50
Studenten € 0.00

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?