Scapino Ballet Rotterdam, OPERA2DAY & DoelenEnsemble

Song of the Dark Forest

vrijdag 20 oktober 2023
20.15 uur

Theater aan de Schie

Song of the dark forest is een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling, uitgevoerd door de volledige groep dansers van Scapino, een operazanger en live muziek door het DoelenEnsemble. Het tragische lied van de oorlog wordt bezongen. Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden maar wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en dans van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven. De titel van het slotwerk Prayer for Peace is een waar motto voor de gehele voorstelling. Scapino Ballet Rotterdam werkte eerder al samen met OPERA2DAY en regisseur Serge van Veggel bij de succesproductie Opera Melancholica.

U ziet bij ons de allereerste voorstelling van de tournee.

ZILVEREN JUBILEUMVOORSTELLING
Deze voorstelling is één van onze zilveren jubileumvoorstellingen. Gedurende het seizoen zijn er meerdere zilveren jubileumvoorstellingen waarbij wij graag met u ons zilveren feest vieren. U wordt ontvangen met een drankje, de foyer is feestelijk ingericht, er zijn hapjes en er is een afterparty waar gedanst kan worden. Bij de jubileumvoorstellingen wordt kleding met een Touch of Silver zeer gewaardeerd. We kijken er nu al naar uit!

ZILVEREN INLEIDING
Op 12 september 1998 opende het theater met een voorstelling van het Scapino Ballet Rotterdam. Sindsdien monteert dit vermaarde Rotterdamse balletgezelschap zijn voorstellingen in Theater aan de Schie. Voorafgaand aan deze voorstelling geeft artistiek leider Ed Wubbe een speciale inleiding over vijfentwintig jaar Scapino in Schiedam. Hierin vertelt hij onder andere over wat monteren is. Wat komt er allemaal bij kijken om een voorstelling klaar te hebben voor de tournee? Ed Wubbe en collega’s nemen u mee in een uniek kijkje achter de schermen bij het mooiste balletgezelschap van het land. Met anekdotes over vijfentwintig jaar samenwerking tussen het Scapino Ballet en Theater aan de Schie.

Deze inleiding is gratis toegankelijk, wel vragen wij u te reserveren.

Naam Vanaf
Normaal € 32.50

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?