Suikerzoet Filmfestival 2022

donderdag 17 november 2022
06.00 uur

Theater aan de Schie

vrijdag 18 november 2022
06.00 uur

Theater aan de Schie

zaterdag 19 november 2022
06.00 uur

Theater aan de Schie

zondag 20 november 2022
06.00 uur

Theater aan de Schie

Het Suikerzoet Filmfestival is al jaren op afstand het grootste gratis filmfestival. Geniet een hele week van een speciaal programma in Theater aan de Schie. Toegang is gratis en exclusief drankje. Vooraf reserveren is niet nodig en u kunt vrij plaatsnemen bij de films.

Later in het seizoen maken wij de films en het tijdschema van het Suikerzoet Filmfestival bekend.

DINSDAG - Educatieprogramma
Theater aan de Schie is de initiatiefnemer en mecenas van het educatieprogramma voor scholieren van het Suikerzoet Filmfestival. Jaarlijks ontvangen wij bijna 1000 Schiedamse kinderen en jongeren uit het primair en voortgezet onderwijs bij één van de filmvoorstellingen onder schooltijd. Deze editie is Theater aan de Schie het decor voor de acht titels die het Suikerzoet Filmfestival voor ons in petto heeft. Het Wennekerpand blijft de locatie voor de allerkleinsten.

WOENSDAG - Kinderpremière
Voor de eerste keer vindt er een officiële opening van het Suikerzoet Filmfestival voor kinderen plaats in Theater aan de Schie. Welke film het festival tijdens de opening gaat vertonen is nog een verrassing, maar zorg dat je er bij bent! Het belooft een hele bijzondere middag te worden.

Jongerenpremière
Speciaal voor jongeren organiseren wij een bijzondere opening van het festival. De eerste editie van de Suikerzoet filmavond voor jongeren was een groot succes. De film was cool, de setting te gek en het theater the place to be. Iedereen was het er over eens, dit moeten we nog een keer doen! Hoe leuk is het om samen met je vriend of vriendin naar een film op het filmfestival te gaan. En als je al je vrienden wil uitnodigen voor deze avond, dan kun je dat gerust doen. Het kost je niets, want de entree is gratis. Nou ja gratis… je moet je drankje wel betalen.

DONDERDAG - Opening Suikerzoet Filmfestival
Op de openingsavond van het filmfestival wordt traditiegetrouw een bijzondere film vertoont. Dat zal deze keer ook het geval zijn. Naast de vertoning van de openingsfilm, zal het festival feestelijk worden geopend door onder andere Edwin Spek, directeur van het Suikerzoet Filmfestival. Edwin heeft voor deze bijzondere gelegenheid iets speciaals voor u in petto.

VRIJDAG - Diner & Film
Overdag zijn er meerdere schoolvoorstellingen te zien. Het avondprogramma maakt onderdeel uit van de reguliere programmering van het festival. Het programma is op een later moment te zien op de website van het festival. Wat het programma wordt is nog een verrassing, maar één onderdeel kunnen wij alvast verklappen, het programma Diner & Film. U dineert tijdens de film in de foyer van het theater. Het belooft een bijzondere happening te worden.

ZATERDAG - Lan-dag
Gamen is vandaag het thema! Wij richten in onze foyer en theaterzaal verschillende plekken in als game locatie. Alle gamers vanaf 10 jaar zijn welkom om bij ons te komen gamen. Jij neemt je pc mee, wij zorgen voor stroom en een goed werkend netwerk. Deze dag worden er verschillende films in ons theater vertoont die een relatie hebben tot gamen. Het wordt de beste game dag van het jaar!

ZONDAG - Filmserie
Van de vroege ochtend tot in de late avond kunt u diverse films zien in de foyer en in de theaterzaal. Edwin Spek stelt de perfecte filmdag voor u samen.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?