Sven Ratzke

Marlene

woensdag 20 maart 2024
20.15 uur

Theater aan de Schie

De internationale theaterhit Marlene komt naar Nederland. Een wervelend muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement, de isolatie verkoos. 
 
Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte “Go home Marlene!” en “Verrader!”. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 21ste eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf. 
 
Niemand minder dan internationale ster Sven Ratzke speelt Marlene. Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one-man shows waarmee hij over de wereld toerde, is hij de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten. 
 
Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en aangekleed door meestercouturiers Viktor & Rolf balanceert Marlene tussen groots theater en intieme one woman show, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd. 
 
Marlene is een co-productie van Sven Ratzke en het gerenommeerde Renaissance Theater (onder andere Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn. De kostuums worden speciaal ontworpen door Ian Griffiths, creative director van het wereldberoemde modemerk Max Mara. 

Recensiequotes
“One of the best cabaret performers of his generation.”Time Out, NYC ☆☆☆☆☆
“A moving celebration of the woman behind the myth, Marlene was an immediate success when it first opened.”- New York Times

Cast: Sven Ratzke, Julia Herfst, Jetse de Jong en anderen
Tekst: Pam Gems (Piaf), Connie Palmen
Regie: Guntbert Warns (Hedwig and the Angry Inch)
Kostuums: Ian Griffiths (art director Max Mara)

Naam Vanaf
Normaal € 34.50

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?