Theatergroep Suburbia

Lady+Lord MacBeth

vrijdag 29 maart 2024
20.15 uur

Theater aan de Schie

Lady+Lord MacBeth is de tweede samenwerking van schrijver Tom Lanoye en regisseur Olivier Diepenhorst. Eerder regisseerde Diepenhorst het lovend ontvangen Mamma Medea, een bewerking die Lanoye al eerder schreef. Nu werken ze voor het eerst samen aan een nieuwe bewerking van de meest beruchte tragedie van Shakespeare: MacBeth
 
In hun jeugd hebben Lady en Lord MacBeth elkaar onvoorwaardelijk trouw gezworen. Hun leven wordt nu echter overschaduwd door een grote tragedie: zij blijven kinderloos.  
 
Terwijl Lord MacBeth zijn onbehagen van zich afvecht op het slagveld, zint Lady MacBeth op een manier om het gapende gat in hun bestaan te vullen. Ze bezweert haar man dat hij recht heeft op méér. En zijzelf ook. De waarzeggers die zij raadpleegt hebben haar een wreed plan ingefluisterd — of is zijzelf de eigenlijke bedenkster? Lady en Lord MacBeth hebben als enige recht op de troon. De zwakke koning Duncan moet uit de weg. En ook hun vrienden Lady en Lord Banquo moeten verdwijnen. Zodat de MacBeths zelf Banquo’s zoontje kunnen opvoeden tot kroonprins. Het waanzinnige plan wordt een obsessie. Met desastreuze gevolgen. Ook voor henzelf.  
 
Lanoye en Diepenhorst maken met Lady+Lord MacBeth een meeslepende bewerking over bodemloze liefde en blinde ambities. En over de pijn - het gemis van wat nooit heeft mogen zijn.  
 
Het koningskoppel wordt gespeeld door Joy Wielkens (tv-serie Dertigers) en Alwin Pulinckx (ex-ITA).  

Naam Vanaf
Normaal € 27.50

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?