Theater Utrecht & DOX

What Is Love

vrijdag 25 februari 2022
20.15 uur

Theater aan de Schie

Tussen alle omvergeworpen heilige huisjes staat er één nog altijd overeind: de liefde. Psychologen plaatsen kritische kanttekeningen bij wat wij van onze liefdesrelaties verwachten. Diepgaande psychologische inzichten zijn het vertrekpunt van deze voorstelling: een tintelende uitwisseling over de liefde. De spelers van Theater Utrecht en DOX voeren in What is Love een ingenieuze combinatie van improvisatie en gescripte vertelling een open gesprek met het publiek. Tegenover dit hardop samen denken plaatst regisseur Casper Vandeputte de dans. De taal van verlangen, lust en het irrationele krijgt zo een prominente plek in een bijzondere uitwisseling over de liefde - op zoek naar mogelijkheden, vrijheid en autonomie.

U ziet de allereerste voorstelling van de tournee in Theater aan de Schie.

Over Theater Utrecht & DOX
Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig en cutting edge theater voor een zo breed mogelijk publiek. Het houdt de ogen wijd open naar de wereld en put daarbij uit allerlei mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot hagelnieuw, van proza en film tot poëzie. De makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater. 

DOX is broedplaats en gezelschap ineen: hét makersplatform voor theater, urban arts, jongeren en alle (sub)culturen van nu. Bij DOX staan alle disciplines op het podium: dans, performance, muziek, zang en tekst. Ze laten zich inspireren door thema’s en expressievormen die spelen in de jongerencultuur en zijn een schakel tussen de underground en professionele praktijk.

Over Casper Vandeputte
Casper Vandeputte (1985) is schrijver en regisseur. Hij zoekt in zijn voorstellingen naar vurige emotie, humor en ontroering. De afgelopen jaren maakte Vandeputte energieke, humorvolle, maatschappelijk geëngageerde voorstellingen als The Summer of ’96 op Oerol, Bloedlink bij HNTjong/DOX, en The Family bij Theater Utrecht, gebaseerd op de beruchte theaterserie over een onaangepaste familie van Lodewijk de Boer. In 2019 maakte hij het succesvolle Immens met Vincent van der Valk, een voorstelling met koor geïnspireerd op het gedachtengoed van Friedrich Nietzsche, die geselecteerd werd voor de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theater Festival 2020. Ook wonnen Casper en Vincent de Toneelschrijfprijs 2020 voor de tekst van Immens. In 2020 maakte Casper bij Theater Utrecht en DOX de voorstelling Quake.

Naam Vanaf
Normaal € 22.50

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?