The Social Sorting Experience (14+)

Smartphone Orchestra

donderdag 21 december 2023
11.00 uur

Locatie:Wennekerpand,Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam

Wat doe jij allemaal met je smartphone?

En wat gebeurt er eigenlijk achter dat glimmende scherm met jouw data?

Hoe komt het dat alle sociale media gratis zijn, maar worden gerund door de rijkste bedrijven ter wereld?

Al deze vragen en meer komen aan bod tijdens The Social Sorting Experience. Want zo’n smartphone is natuurlijk geweldig, maar ben je naast de mogelijkheden ook bewust van de invloed die er op je wordt uitgeoefend? Jouw likes onthullen namelijk meer dan je lief is en worden gebruikt om je aan te zetten tot kopen, kijken en kunnen zelfs invloed hebben op welke politieke partij jij uiteindelijk stemt.

Tijdens The Social Sorting Experience worden jongeren op een avontuurlijke manier uitgedaagd om samen met hun telefoon de wereld achter hun scherm te betreden en ondervinden ze aan den lijve hoe algoritmes hen indelen en sorteren. Ze worden zich bewust van hoeveel informatie ze eigenlijk blootgeven en hoe bedrijven deze op hun beurt weer kunnen gebruiken om ze te beïnvloeden.

The Social Sorting Experience verpakt een lastig te vertellen verhaal in een spectaculaire beleving die aansluit bij de taal en belevingswereld van jongeren. Het werkt perfect om het gesprek over de schaduwkant van ons telefoongebruik te openen op een luchtige manier, door de boodschap te verpakken in een gezonde dosis absurde humor.

14+

Naam Vanaf

Reserveer nu

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?