vr 24 mei

Theater Oostpool met Hadewych Minis

Girls and Boys
Toneel
Theater aan de Schie
Aanvang: 20.15 uur

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Girls and Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie. De monoloog, geschreven door Dennis Kelly, verscheen in 2018. Regisseur Daria Bukvic besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: “Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.” Hadewych Minis won in 2022 de toneelprijs Theo d'Or voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol.

Hadewych Minis
De indrukwekkende solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. In 2018 tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma Maestro.

Kijkwijzer: 16+ - In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar geweld

Prijzen
Arrangementen
Scènefoto's
Recensies
Credits
  • 20.15 uur
    vanaf € 30,-
    Theater aan de Schie
    Voeg een arrangement toe:

    Tafeltje aan de Schie

Anderen bekeken ook Bekijk de volledige agenda →

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: