Theater Oostpool met Hadewych Minis

Girls and Boys

vrijdag 24 mei 2024
20.15 uur

Theater aan de Schie

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Girls and Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie. De monoloog, geschreven door Dennis Kelly, verscheen in 2018. Regisseur Daria Bukvic besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: “Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.” Hadewych Minis won in 2022 de toneelprijs Theo d'Or voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol.

"Hadewych Minis levert een majeure prestatie"- NRC ★★★★★

"Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić" Volkskrant ★★★★

"Girls and Boys van Theater Oostpool verdient heel veel publiek"- Trouw ★★★★★

"Hadewych Minis laat het publiek ademloos achter"- Theaterkrant

spel: Hadewych Minis
regie:
Daria Bukvić
dramaturgie:
Madelon Kooijman
tekst:
Dennis Kelly
vertaling:
Han van Wieringen

Hadewych Minis

De indrukwekkende solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. In 2018 tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma Maestro.

Kijkwijzer: 16+ - In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar geweld

Naam Vanaf
Normaal € 30.00

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?