Vuile Huichelaar

Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren (reprise)

vrijdag 8 december 2017
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

 

Een vrolijke meezing-kerstshow vol klassieke, swingende, tenenkrommende en tranentrekkende kerstliedjes, aangevoerd door de dames van Vuile Huichelaar. 

December is een bijzondere maand. Beginnend met Sinterklaas en alle discussies eromheen, daarna kerst met zijn eigen verwachtingen, gevolgd door oud en nieuw met de voornemens. Het is een tijd van geld uitgeven, boodschappen doen, agenda’s bijhouden en... er wordt ineens enorm veel van je verwacht. Mooie outfits, ingewikkelde gerechten, opgelegde gezelligheid, wie draait er op voor het diner met de (schoon)familie... en roep nog maar wat van die problemen. Eén van de vragen die typerend zijn voor kerst is: wat doen we met ma?!

Paulette en Saskia hebben dé oplossing: kom met ma en schoonzus, buurvrouw en vriendin of collega lekker de feestdagen inzingen met: Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren! Dan is de basis gelegd voor een ontspannen decembermaand!

Naam Vanaf
Normaal € 24.00
65+ € 21.50
CJP € 21.50

Wij maken uw theaterbezoek graag compleet met bijvoorbeeld een inleiding, workshop of afterparty. Na afloop van deze voorstelling kunt u genieten van live muziek in de theaterfoyer.

'De sketches zijn sterk en het repertoire valt in de smaak bij het publiek… Bovenal is de voorstelling erg grappig en zeer vermakelijk, Saskia van Zutphen en Paulette Willemse bewijzen dan ook thuis te horen in het theater en weten het publiek gedurende de avond te enthousiasmeren, waardoor er een vrije en ontspannen sfeer ontstaat die zeer prettig aanvoelt. Voor hen die niet weten wat te doen op deze grauwige decemberavonden is het meezingspektakel van Vuile Huichelaar dan ook zeker een aanrader.' - Bas Oeijen

'Al met al een heerlijk avondje uit, een avond waar alles in zit, met twee fantastische dames, die weten hoe je het publiek kunt vermaken. En die ook nog eens fantastisch goed kunnen zingen en acteren'. - I Love Theater

Saskia van Zutphen          
Door Wendy Strik van Lijssel 

Ze regisseert, schrijft teksten en is zangeres/cabaretière. Saskia van Zutphen is actief in Mrs. Einstein én bij de muziektheatershow Vuile Huichelaar. Laatstgenoemde staat voor een cabaretesk meezingprogramma speciaal voor vrouwen in veel Nederlandse theaters te zien is. “Het gaat geheid weer een gezellige boel worden”, belooft van Zutphen want; “dat is toch gebruikelijk met vrouwen onder elkaar.”

Saskia van Zutphen is een creatieve dame. Al tientallen jaren is zij, zowel voor als achter de schermen actief in alle grote en kleinere theaters in Nederland. En collega Paulette Willemse mag in dit verhaal niet ontbreken. “We werkten vanaf 1986 al samen bij theatergroep De Meisjes. Nadat dit stopte besloten we in 1990 als Mrs. Einstein samen verder te gaan”, steekt van Zutphen van wal.

Mrs. Einstein staat al tientallen jaren te boek als een bekende en succesvolle dames vocal group. Ofschoon de samenstelling in de loop van de jaren wisselde, bleven van Zutphen en Willemse de bindende factor. De afgelopen jaren werden en worden samen met de Dutch Swing College Band  jazz concerten verzorgd. Van Zutphen heeft echter meer in haar mars. “Ik regisseer en werk als tekstschrijver voor anderen. Door omstandigheden in de privé sfeer ontstond uiteindelijk na 20 jaar theatrale muziekprogramma’s Vuile Huichelaar. Daar heb ik meteen Paulette bij gevraagd. Ik schrijf de show, maar ik zou niet zonder haar input kunnen, want zij maakt niet alleen de zangarrangementen, maar is ook een onmisbare persoonlijkheid in het maakproces en op het toneel!”

Vuile Huichelaar staat te boek als een cabaretesk meezingprogramma, vooral of eigenlijk juist alléén voor vrouwen. Het was een Lady’s Night waarmee in 2008 begonnen werd. In de 1e show werd het fenomeen ‘man’ eens goed op de hak genomen. Het uitgewerkte thema en de erbij aansluitende Nederlandstalige liedjes die door alle dames in het publiek vol meegezongen konden worden stond direct als een huis. Volgens van Zutphen niet zo verwonderlijk. “Zingen maakt gelukkig en doet iets met je. Voor mij was van meet af aan duidelijk dat het een meezing show moest worden, speciaal voor dames. Ik ben altijd dol geweest op vrouwen avondjes in de privé sfeer. Vrouwen zijn anders als ze gewoon onder elkaar zijn. Het wordt altijd meteen heel erg gezellig en uitgelaten”. Schouderophalend; “Er is ook weinig waar vrouwen lekker samen naartoe kunnen gaan. De kroeg? Een sportwedstrijd? Restaurant? Allemaal best aardig, maar dit is helemaal te gek. Opgeteld is het echt veel leuker om alleen voor vrouwen te werken.”

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?