Was getekend, Annie M.G. Schmidt

Simone Kleinsma, William Spaaij e.a.

zaterdag 5 mei 2018
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

zondag 6 mei 2018
15.00 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

Iedereen kent de bekende nummers als Op een mooie Pinksterdag, Margootje, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag en Vluchten kan niet meer. En dit is slechts een klein deel van het ongelofelijke repertoire van Annie M.G. Schmidt. Annie M.G. schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten maar wie was de vrouw achter de schrijfster? Daarover schreef Annejet van der Zijl de bestseller Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt.

Het verhaal van de nieuwe Nederlandse musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is gebaseerd op dit succesvolle boek. De musical heeft scherpe humor en bevat natuurlijk bekende nummers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Met haar prachtige stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal is Simone Kleinsma de aangewezen actrice om de rol van Annie M.G. Schmidt te vertolken. In haar rol als Annie M.G. Schmidt blikt ze samen met haar zoon Flip, gespeeld door William Spaaij, terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde en uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland.

De regie is in handen van Paul Eenens (o.a. Ciske de Rat - de musical en Petticoat), het script is geschreven door Dick van den Heuvel (o.a. Ramses en Hair) en de arrangementen zijn gemaakt door Ad van Dijk (o.a. The Bodyguard en Sonneveld). Annejet van der Zijl verleent haar medewerking aan de totstandkoming van de musical gebaseerd op haar succesvolle boek.

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt belooft dé biografische musical van het seizoen te worden!

 

NRC (*****) Geslaagd eerbetoon aan de fantasie van Annie M.G. Schmidt

AD (****) Een heerlijke theaterbelevenis

Telegraaf (****) Feest der herkenning

Naam Vanaf
Normaal € 49.00
65+ € 46.50
CJP € 46.50

HIGH TEA

In samenwerking met Expreszo Koffie en Thee uit Schiedam serveren wij een high tea. Deze high tea bestaat uit verschillende soorten verse thee en heerlijke hapjes, geserveerd op een etagère die rijkelijk is gevuld.

De high tea begint één uur voorafgaand aan de voorstelling en is voor € 19,95 per persoon te reserveren.

Bestel ook:

zaterdag 5 mei 2018

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?