Olga van Zuiderhoek

Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek

donderdag 15 oktober 2020
19.00 uur

Theater aan de Schie

Olga Zuiderhoek heeft de leukste muziekverzameling van Nederland. Haar man, componist Willem Breuker (1944-2010), verzamelde uiteenlopende soorten muziek. Zijn verzameling leerde haar hartverscheurende èn grappige liederen kennen. Liederen die haar hielpen de 20e eeuw beter te begrijpen. Toch is er ook veel dat ze niet kan begrijpen. Olga vertelt haar verhaal aan de hand van liedjes die haar nooit in de steek lieten.

Liedjes van en door Louis Davids, Dirk Witte, Pisuisse, Johnny & Jones, Ischa Meijer en Willem Wilmink. Soms zingt Olga ze zelf en anders zingt ze mee. Liedjes, voor velen onbekend, maar waar we apetrots op mogen zijn. Kortom, een show van Olga onder de titel Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek, naar het refrein van Wintertenen, luizen en eczeem, een lied van haar beste vriend Ischa Meijer. Het wordt een persoonlijk relaas. En! Er valt ook te lachen.

Regie: Kees Prins | Dramaturgie: Liet Lenshoek | Samenwerking tekst: Tommie van Eck | Montage beelden: Peter Claassen | Spel: Olga Zuiderhoek


Over Olga Zuiderhoek
Olga Zuiderhoek werd geboren in 1946, midden in de twintigste eeuw. Ze was lid van het Werkteater, speelde bij Orkater en De Mexicaanse Hond. Ze speelde in films van Alex van Warmerdam, Theo van Gogh en Pieter Kramer, tv-series van Paul de Leeuw en Wim T. Schippers en toneelstukken die Paul Haenen, Judith Herzberg en Frank Houtappels speciaal voor haar schreven. Haar liefde voor muziek leidde al vaker tot mooie en succesvolle voorstellingen. 

Bij het grote publiek is ze de laatste jaren vooral bekend door haar glansrollen naast Kees Hulst en André van Duin (Het geheime dagboek van Hendrik Groen) en Monic Hendrickx (Penoza).

Naam Vanaf
Normaal € 21.00

Nog geen verkoop

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?