Wim Kieft & Michel van Egmond

Als je leven een bestseller wordt

donderdag 7 juni 2018
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

Journalist en schrijver Michel van Egmond was de eerste auteur die de NS Publieksprijs twee jaar achter elkaar won. De eerste keer met Gijp en de tweede keer met het boek Kieft. Michel van Egmond is freelance journalist (Hard Gras, Nieuwe Revu), columnist (AD Sportwereld Pro en Voetbal International), redacteur (Holland Sport), hoofdredacteur (Feyenoord Media) en eindredacteur (Voetbal Inside) en is samen met Johan Derksen en zijn dochter een uitgeverij begonnen.

Hij gaat in gesprek met Wim Kieft. Een gesprek waarin de schoonheid en de troost naar boven komen. Een verhaal vol herkenning en zelfspot. Een verhaal van hoop en toekomst. Want wat Kieft nooit verloren is, is zijn relativeringsvermogen: zowel over zichzelf als over zijn omgeving.

Wim Kieft speelde als voormalig profvoetballer van 1980 tot in 1994 voor Ajax, SC Pisa, Torino, PSV en Girondins de Bordeaux en het Nederlands Elftal. Hij werd drie keer landskampioen met PSV en won met deze club de Europacup I en maakte deel uit van het Nederlands Elftal tijdens het legendarische EK in 1988. Hij ontving al op 19-jarige leeftijd de Gouden Schoen vanwege 31 doelpunten. Maar na zijn voetbalcarrière viel Kieft in zo'n groot gat dat hij verslaafd raakte aan cocaïne. Hoe kon dit gebeuren en vooral: hoe verliepen die achttien verslavingsjaren? 

Naam Vanaf
Normaal € 23.00
65+ € 20.50
CJP € 20.50

Geannuleerd

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?