Woodstock the Story

50th Anniversary Tour

woensdag 30 januari 2019
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

Hoor, voel, zie en herbeleef de legendarische ‘three Days of Peace and Music’ uit 1969. Met bezieling, humor en retro-goeie muziek sleept Woodstock the Story u mee in de ideeën en idealen van de love & peace generation: een halve eeuw na dato nog onverminderd noodzakelijk!

De negenkoppige cast verandert het theater in een festivalterrein en laat u met overgave de muziek beleven van onder anderen The Who, Santana, Melanie, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Sly & The Family Stone, Jefferson Airplane, Crosby Stills & Nash, Creedence Clearwater Revival en vele anderen.

In the end, it's all about the music.

Leadzangers: Martin van der Starre, Muriël te Loo, Thomas Meeuwis
Band: Kobus Groen, David Aferiat, Tim Beudel, Door Raeymaekers
Muzikaal leider: Matthijs van Noort
Spel en regie: Laurens ten Den

Naam Vanaf
Normaal 9% € 30.00
65+ 9% € 27.50
CJP 9% € 27.50

Woodstock Music & Art Festival 1969
Bijna een half miljoen mensen maakten de pelgrimstocht in augustus 1969 naar een weiland van 2,4 vierkante kilometer, beschikbaar gesteld door boer Max Yasgur in Bethel, New York. Het kleine dorpje transformeerde daarmee – een weekend lang – in de op één na grootste stad van de staat. De line-up van het festival omvatte 32 bands en solo-artiesten, waarvan sommigen nog aan het begin van een beroemde (of roemruchte) carrière stonden. Samen maakten zij de Woodstock Music & Art Fair tot een mythe: het werd het beroemdste rockfestival aller tijden, dat tot op de dag van vandaag als de moeder van alle festivals geldt. Het festival waar iedereen bij had willen zijn; de muziek, feiten en fabels hebben miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd.

Peace, love, music
Op het festival werden de hippiedromen van harmonie, liefde, vrede en gemeenschap voor drie dagen werkelijkheid. Organisatorisch was het een totale nachtmerrie: de hekken gingen plat, inkomsten bleven achter, verkeersopstoppingen, bijna catastrofaal gebrek aan voedsel en water (drugs was er wel voldoende) en uren van regen. Het leger moest er aan te pas komen om voedsel en artiesten in te vliegen. Ondanks de enorme toestroom en de organisatorische tegenslagen verliep het festival vreedzaam en rustig - nagenoeg zonder incidenten: Three days of Peace & Music. En over wat er allemaal wel en niet op Woodstock plaatsvond… daarover tot op de dag van vandaag nog sappige verhalen, mythen en sagen!

Bekijk hieronder in welk theater, in deze regio, de voorstelling nog meer te zien is.

Theater het Kruispunt in Barendrecht - 18 januari 2019, om 20.15 uur

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?