Zoetemelk, Lubberding & ten Napel

Zoetemelk, Lubberding & ten Napel

vrijdag 13 april 2018
20.15 uur

Theater aan de Schie - Grote zaal

Onder leiding van sportverslaggever Evert ten Napel, de stem die iedereen kent, gaan Joop Zoetemelk en Henk Lubberding in gesprek over hun wielercarrière en het wielrennen van nu. Beide mannen, volstrekt zichzelf: oprecht, openhartig, kwetsbaar en humoristisch. En Evert ten Napel, die vijf keer verslag deed van de Tour de France vanaf de motor, zwengelt de boel aan (alhoewel daar maar weinig voor nodig is).

Met prachtig beeldmateriaal herleven oude tijden en komen de uitspraken van weleer opnieuw naar voren: "Parijs is nog ver", aldus Joop en "De Tour win je in bed". En dan Henk met de gevleugelde uitspraak: "Jonge renners kunnen beter uitvluchten verzinnen dan afzien!". Een unieke avond, niet uitsluitend voor wielerliefhebbers. Met twee legendarische sportpersoonlijkheden die hun sporen niet voor niets hebben verdiend. Ze benadrukken dat zelfs in deze individuele sport het toverwoord 'samenwerken' is. En tijdens hun theatertour laten ze in de praktijk zien hoe dat werkt.

Joop Zoetemelk is als één van de zeer weinige Nederlandse wielrenners behorend tot de Hors-catégorie: Tour gewonnen, Olympisch kampioen, wereldkampioen en op z'n 38e en nog altijd recordhouder met zestien keer de Tour uitgereden. Verder top 10 klasseringen in alle grote en kleine Europese wedstrijden en op z'n 40e nog winnaar van de Amstel-Goldrace. 

Henk Lubberding reed dertien keer de Tour de France en eindigde driemaal bij de eerste tien, won drie etappes, reed eenmaal in de gele trui en werd één keer eerste in het jongerenklassement. In totaal won Henk 58 wedstrijden.

Naam Vanaf
Normaal € 23.00
65+ € 20.50
CJP € 20.50

Reserveer nu

Bestel ook:

Het laatste nieuws van Theater aan de Schie in uw mailbox?