Het Zwanenmeer

Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

zondag 30 januari 2022
15.00 uur

Theater aan de Schie

Geen ballet dat meer tot de verbeelding spreekt dan het Zwanenmeer. Geen wonder, want het is een voorstelling vol romantiek met fantastische muziek. Marius Petipa en Lev Ivanov waren in topvorm toen zij de choreografie maakten op de ontroerende muziek van Pjotr Tsjaikovski. 

Het verhaal gaat over een ongelukkige liefde. Prins Siegfried valt voor prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. Bij een bal op zijn kasteel denkt hij haar weer te zien en bloeit zijn liefde op bij een hartstochtelijke pas de deux. Maar hij merkt niet dat hij wordt bedrogen, want zijn danspartner is de dochter van de tovenaar; een meisje dat door haar vaders magie sprekend op zijn geliefde Odette lijkt. Als de leugen uitkomt, vinden de echte geliefden elkaar tóch, maar is het te laat om nog van hun geluk te proeven.

Het geliefde balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan brengt een magische uitvoering van deze klassieker, met kostuums en decors om bij weg te dromen. Een versie die alle leeftijden weet te betoveren.

Naam Vanaf
Normaal € 35.00

Reserveer nu

Bestel ook:

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?