Algemene en reserveringsvoorwaarden

Algemene bezoekersvoorwaarden
Theater aan de Schie hanteert de algemene bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies. Deze zijn gedeponeerd bij de Griffie van de Rechtbank te Amsterdam onder nummer 66/2012 op 12 juli 2012. Bekijk hier de algemene bezoekersvoorwaarden.

Algemene Verordering Gegevensbescherming
In het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming geeft Theater aan de Schie te kennen dat de door u verstrekte persoonsgegevens in het reserveringssysteem van Theater aan de Schie worden opgenomen. Gegevens die wij opnemen in ons reserveringssysteem betreffen uw naamen adresgegevens, uw telefoonnummer, uw e-mailadres en eventueel uw bankrekeningnummer. Het doel van deze administratie is het beheer van en het kunnen beschikken over persoonsgegevens voor administratieve handelingen rondom de aankoop van uw toegangskaarten. Daarnaast gebruiken wij uw gegevens voor het toezenden van direct mailings. Wij bewaren uw gegevens maximaal twee theaterseizoenen. U kunt zich te allen tijde beroepen op het recht op inzage en verzet. Uitgebreide informatie hierover vindt u op onze website.

Beeld- en geluidsopnamen en gebruik mobiele telefoons
Het maken van beeld- en geluidsopnamen tijdens de voorstelling is niet toegestaan. Ook het gebruik van mobiele telefoons tijdens de voorstelling is niet toegestaan. Het gebruik is voor zowel het optredende gezelschap als voor de andere gasten erg hinderlijk. U dient daarom uw mobiele telefoon voor aanvang uit te zetten. Datzelfde geldt voor andere moderne communicatieapparatuur.

Consumpties
Bij de meeste voorstellingen is een drankje inbegrepen. Vooraf, in de pauze en na afloop van de voorstelling bent u van harte welkom in onze foyer waar u gezellig iets kunt drinken en (na) kunt praten over de voorstelling. Het is niet toegestaan consumpties mee te nemen en/of te nuttigen in de zaal in Theater aan de Schie en het Wennekerpand.

Errata, verplaatsing of afgelasting
Indien een voorstelling is gewijzigd, niet doorgaat of wordt verplaatst naar een andere datum, brengen wij u daar zo spoedig mogelijk persoonlijk van op de hoogte. Wijzigingen in de vermelde voorstelling- en programmagegevens geven geen recht op restitutie.

Garderobe
In verband met de brandveiligheid verzoeken wij u uw jas af te geven bij de bewaakte garderobe. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Het is niet toegestaan uw jas mee te nemen in de zaal.

Inclusief drankje
Bij de toegangsprijs van een voorstelling is één drankje inbegrepen, tenzij anders vermeld. Uw drankje staat in de pauze voor u klaar. Wanneer er geen pauze is, staat het drankje na afloop van de voorstelling voor u klaar.

Minimum leeftijd jeugd- en familievoorstellingen en baby’s
Baby's en kinderen tot twee jaar hebben géén toegang tot onze voorstelling, tenzij anders staat aangegeven. Bij de jeugd- en familievoorstellingen staat een leeftijdsaanduiding vermeld. Dit is een ‘vanaf-leeftijd’. In verband met de veiligheidsvoorschriften dienen wij iedereen te registreren. Voor iedere bezoeker dient een toegangsbewijs overhandigd te kunnen worden. Bij diverse voorstellingen bieden wij kinderopvang aan, dit dient u vooraf te reserveren.

Niet roken
Theater aan de Schie en het Wennekerpand zijn geheel rookvrij.

Op tijd beginnen
We beginnen graag op tijd met de voorstelling. Na aanvang van de voorstelling is toegang tot de zaal in principe niet mogelijk. Alleen indien het gezelschap het toelaat kunt u de zaal na aanvang betreden en plaatsnemen op de door onze medewerkers aangewezen plaatsen. In sommige gevallen is toegang tot de zaal helemaal niet meer mogelijk. Er is geen restitutie mogelijk.

Openingstijden bespreekbureau en foyer voorafgaand aan voorstellingen
Het bespreekbureau gaat driekwartier voor aanvang van de voorstelling open. De deuren van de foyer gaan driekwartier voor aanvang open. Indien er een inleiding op het programma staat voorafgaand aan de voorstelling, is het bespreekbureau en de foyer één uur en een kwartier voor aanvang voorstelling open.

Pin only
Bij de horeca kassa’s van Theater aan de Schie en het Wennekerpand kunt u uitsluitend pinnen of contactloos betalen. Bij het bespreekbureau verzoeken wij u zo veel mogelijk ook gebruik te maken van pin. Bij het bespreekbureau is het wel nog mogelijk om contant af te rekenen.

Stoelverhogers
Speciaal voor de allerkleinsten zijn er stoelverhogers beschikbaar. De stoelverhogers kunt u kosteloos lenen (verkrijgbaar bij de garderobe).

Verhinderd?
U kunt bij verhindering uw kaarten tot aanvang van de betreffende voorstelling inwisselen bij het bespreekbureau, in de grijze brievenbus naast de kassabalie deponeren of naar ons toesturen. Bent u in het bezit van e-tickets, stuur ons dan tot aanvang van de voorstelling een e-mail via kassa@theateraandeschie.nl, met opgave van reden van verhindering. Na ontvangst van uw kaarten of de e-mail sturen wij u een theatertegoedbon toe, wij geven geen geld terug op kaarten. De theatertegoedbon is alleen inwisselbaar bij een voorstelling van Theater aan de Schie en is onbeperkt geldig. Annuleringskosten bedragen € 3,00 per kaart. Deze kosten worden niet in rekening gebracht indien u Vriend van het theater bent.

Wachtrij
Is de voorstelling van uw keuze uitverkocht? Dan kunt u uzelf via onze website op de wachtrij plaatsen. Zodra er kaarten beschikbaar komen, nemen wij contact met u op. Dikwijls komen er op de dag van de voorstelling nog enkele kaarten vrij. Het loont de moeite om op de dag of avond van de (uitverkochte) voorstelling bij het bespreekbureau te infomeren naar eventueel vrijgekomen kaarten.

Wet bescherming persoonsgegevens
In het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens geeft Theater aan de Schie te kennen dat de door u verstrekte persoonsgegevens in de administratie van Theater aan de Schie worden opgenomen. Het doel van deze administratie is het beheer van en het kunnen beschikken over persoonsgegevens voor administratieve handelingen en direct mailings. U kunt zich als betrokkene te allen tijde beroepen op het recht op inzage en verzet.

Zalen
Theater aan de Schie beschikt over een grote zaal, die plaats biedt aan 804 personen. Onze kleine zaal voorstellingen vinden plaats in het Wennekertheater in het Wennekerpand, Vijgensteeg 2 in Schiedam. Het Wennekerpand heeft een vlakke-vloer-theaterzaal die plaats biedt aan 204 personen.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?