Inclusiviteit en diversiteit

Theater aan de Schie is het theater voor iedereen. Voor jong en oud, van alle genders, met of zonder (fysieke) beperkingen en voor diverse culturele achtergronden. Op het gebied van personeelswerving heeft Theater aan de Schie zich verbonden aan de code diversiteit en inclusiviteit. Wij zetten ons in voor een diverse en inclusieve samenleving en streven ernaar dat iedereen zich herkent en gerepresenteerd voelt in het theater. Als er drempels zijn om het theater te bezoeken, dan halen we die weg of verlagen de drempel, want in Theater aan de Schie is iedereen welkom.

Rolstoelgebruikers
Zit u in een rolstoel? Zowel in Theater aan de Schie als in het Wennekerpand zijn speciale rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen zijn alleen te gebruiken als u deze tijdig vooraf telefonisch of aan de kassa reserveert.

Slecht ter been
Bent u slecht ter been, geeft u dat dan vooraf aan bij uw reservering. U krijgt dan, indien beschikbaar, plaatsen in het gelijkvloerse gedeelte toegewezen.

  • In Theater aan de Schie is de zaal is tot en met rij 6 gelijkvloers. Vanaf rij 7 loopt de zaal met luie traptreden omhoog. Het balkon (rij 22 tot en met 26) is alléén met de trap bereikbaar. Onze omloop is alleen met de trap bereikbaar.
  • In het Wennekerpand is alleen rij 1 gelijkvoers. De overige rijen op de tribune zijn te bereiken via traptreden.

Lift

  • In Theater aan de Schie is géén lift aanwezig. 
  • In het Wennekerpand is er een lift aanwezig.

Slechthorenden
Slechthorenden of gebruikers van een gehoorapparaat kunnen gratis gebruik maken van geluidsversterking bij onze voorstellingen. Door middel van de geluidsversterking kunt u zonder problemen de voorstellingen volgen. De geluidsversterking is verkrijgbaar bij de garderobe in Theater aan de Schie en bij het bespreekbureau in het Wennekerpand. Het is mogelijk om een eigen koptelefoon mee te nemen, deze werkt op ons geluidssysteem.

Blindengeleidehond
Blinden en slechtzienden hebben de mogelijkheid om een blindengeleidehond mee te nemen. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Geef dit dan alstublieft aan bij uw reservering. Wij kunnen er dan rekening mee houden.

Blindentolk
In samenwerking met Stichting Komt het Zien! is het mogelijk om voorstellingen toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling ontvangt u tekst en audiobestanden waarin personages, kostuums en decor visueel beschreven worden. Dankzij de introductie, speciale inleiding voorafgaand aan de voorstelling en live audiodescriptie door een blindentolk, kunt u alles van de voorstelling volgen. Wilt u gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer dan uw kaarten niet online, maar neem contact op met het bespreekbureau via kassa@theateraandeschie.nl of telefoonnummer (010) 2 467 467.

Tolk Nederlandse gebarentaal
Wij maken het mogelijk om voorstellingen toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. Bij diverse voorstellingen zal er een gebaren- en/of schrijftolk aanwezig zijn. Op deze manier kunt u genieten van wat er getoond wordt op het toneel. Op een later moment maken wij op onze website bekend bij welke voorstellingen het mogelijk is om te reserveren voor een tolk Nederlandse gebarentaal. 

Wilt u gebruik maken van de doventolk? Reserveer dan uw kaarten niet online, maar neem contact op met het bespreekbureau via kassa@theateraandeschie.nl of telefoonnummer (010) 2 467 467

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?