Inclusiviteit en diversiteit

Theater aan de Schie is het theater voor iedereen. Voor jong en oud, van alle genders, met of zonder (fysieke) beperkingen en voor diverse culturele achtergronden. Op het gebied van personeelswerving heeft Theater aan de Schie zich verbonden aan de code diversiteit en inclusiviteit. Wij zetten ons in voor een diverse en inclusieve samenleving en streven ernaar dat iedereen zich herkent en gerepresenteerd voelt in het theater. Als er drempels zijn om het theater te bezoeken, dan halen we die weg of verlagen de drempel, want in Theater aan de Schie is iedereen welkom.

Wijkjury Theater aan de Schie
Theater aan de Schie is in seizoen 2021-2022 begonnen met een Wijkjury, een initiatief van Adelheid Roosen. Een groep Schiedammers, met uiteenlopende culturele achtergronden en leeftijden, die normaal niet bij ons over de vloer komt, bezocht een aantal verschillende voorstellingen in ons theater. Na deze succesvolle pilot nodigen wij ook in seizoen 2022-2023 Schiedammers uit om onderdeel te zijn van de Wijkjury. Tijdens het seizoen bezoekt de Wijkjury verschillende theatervoorstellingen. Na afl oop van de voorstelling gaan de juryleden in gesprek met schrijvers, acteurs en/of regisseurs. Aan het einde van het theaterseizoen kiest de Wijkjury zijn favoriet.

Slechthorenden
Slechthorenden of gebruikers van een gehoorapparaat kunnen gratis gebruik maken van geluidsversterking bij onze voorstellingen. Door middel van de geluidsversterking kunt u zonder problemen de voorstellingen volgen. De geluidsversterking is verkrijgbaar bij de garderobe in Theater aan de Schie en bij het bespreekbureau in het Wennekerpand. Het is mogelijk om een eigen koptelefoon mee te nemen, deze werkt op ons geluidssysteem.

Blinden en slechtzienden
Blinden en slechtzienden bieden wij de mogelijkheid om een blindengeleidehond mee te nemen. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Geef dit dan alstublieft aan bij uw reservering. Wij kunnen er dan rekening mee houden.

Rolstoelgebruikers
Zit u in een rolstoel? Zowel in Theater aan de Schie als in het Wennekerpand zijn speciale rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen zijn alleen te gebruiken als u deze tijdig vooraf telefonisch of aan de kassa reserveert.

Slecht ter been
Bent u slecht ter been, geeft u dat dan vooraf aan bij uw reservering. U krijgt dan, indien beschikbaar, plaatsen in het gelijkvloerse gedeelte toegewezen.

Lift
In Theater aan de Schie is geen lift aanwezig. In het Wennekerpand is wel een lift aanwezig.

Blindentolk
In samenwerking met Stichting Komt het Zien! is het mogelijk om voorstellingen toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling ontvangt u tekst en audiobestanden waarin personages, kostuums en decor visueel beschreven worden. Dankzij de introductie, speciale inleiding voorafgaand aan de voorstelling en live audiodescriptie door een blindentolk, kunt u alles van de voorstelling volgen. Wilt u gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer dan uw kaarten niet online, maar neem contact op met het bespreekbureau via kassa@theateraandeschie.nl of telefoonnummer (010) 2 467 467

Tolk Nederlandse gebarentaal
Wij maken het mogelijk om voorstellingen toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. Bij diverse voorstellingen zal er een gebaren- en/of schrijftolk aanwezig zijn. Op deze manier kunt u genieten van wat er getoond wordt op het toneel. Op een later moment maken wij op onze website bekend bij welke voorstellingen het mogelijk is om te reserveren voor een tolk Nederlandse gebarentaal. 

Wilt u gebruik maken van de doventolk? Reserveer dan uw kaarten niet online, maar neem contact op met het bespreekbureau via kassa@theateraandeschie.nl of telefoonnummer (010) 2 467 467

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?