Cultuureducatie binnen school

Cultuureducatie met Kwaliteit
Het projectplan Cultuureducatie met Kwaliteit, dat is opgesteld vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, moet ervoor zorgen dat ieder kind in aanraking komt met cultuur. De noodzaak om in het onderwijs aandacht te besteden aan cultuureducatie komt voort uit de overtuiging dat cultureel bewustzijn en actief participeren aan cultuur bijdragen aan verschillende vaardigheden, waaronder persoonlijke-, sociale-, cognitieve- en motorische ontwikkeling. 

Theater aan de Schie weet dat zij zichzelf in een positie bevindt waarbij zij een verschil kan maken. Mede hierdoor en door het maatschappelijke belang van de participatie van kinderen aan cultuur organiseert Theater aan de Schie verschillende schoolvoorstellingen, workshops en andere educatieve activiteiten voor kinderen. Wanneer u op onderstaande buttons klikt krijgt u meer informatie over de diensten die wij aanbieden met betrekking tot cultuureducatie. 

Schoolvoorstellingen
Gedurende het schooljaar presenteren wij diverse voorstellingen onder schooltijd, zowel in Theater aan de Schie als in het Wennekerpand en op school. In seizoen 2022-2023 hebben zo’n 3000 Schiedamse basisschoolleerlingen een bezoek gebracht aan één of meerdere van de 25 geprogrammeerde schoolvoorstellingen. Bovendien organiseren wij het cultuureducatieprogramma van het SuikerZoet FilmFestival. In seizoen 2023-2024 presenteren wij een apart cultuureducatie aanbod wat wij specifiek aanbieden aan het primair onderwijs in Schiedam.

Bent u docent en bent u benieuwd naar ons aanbod of wilt u een schoolvoorstelling bijwonen? Neem dan contact op met onze medewerker Cultuureducatie. 

Lesmateriaal
Suikerzoet FilmFestival Educatie
Rondleidingen
Spreekbeurtkist
Meer informatie
Contactformulier

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van onze voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: