Routebeschrijving Theater aan de Schie

Bezoekadres Theater aan de Schie
Stadserf 1
3112 DZ Schiedam

Met het openbaar vervoer
Vanaf NS Station/ metrohalte Schiedam Centrum is het 5 minuten lopen naar het theater. Schiedam Centrum is bereikbaar met metrolijnen A, B en C.
U loopt de hoofdingang van het station uit en steekt het Stationsplein recht over. U gaat vervolgens rechtdoor de Singel op. Aan het einde van de Singel loopt u het Stadserfplein op. De ingang bevindt zich rechts.

Buslijn 51, 54 en 126 en tramlijn 21 en 24 stoppen aan de Broersvest, direct aan het plein van het Stadserf. Als u het plein oploopt, bevindt de ingang van het theater zich links. Let op: Tramlijn 21 rijdt ’s avonds na 18.00 uur niet meer.

Met de fiets
Onder Theater aan de Schie bevindt zich een gratis overdekte fietsenstalling. Vanaf de Broersvest bereikt u deze fietsenstalling door het Stadserfplein over te steken en aan het einde van het plein direct linksaf de helling af te gaan. Beneden aan de helling bevindt zich de ingang. U kunt zich melden bij de intercom aan de buitenkant van de fietsenstalling, daar zal de dienstdoende beveiliger de deur voor u openen. Bij het verlaten van de fietsenstalling kunt u zelf de deur openen door de zwarte knop in te drukken.

Met de auto

Op de snelweg A20 neemt u afslag Schiedam (afslag 11). Volg de borden richting Centrum. Direct na de Proveniersbrug over de Schie ligt het theater aan uw linkerhand. 

Parkeren in Schiedam
Parkeergarage ABC garage
U slaat direct na de Proveniersbrug rechtsaf de Boterstraat in, dan neemt u de eerste straat links; Kreupelstraat. De parkeergarage bevindt zich dan aan uw rechterhand. Inrijden is mogelijk van ma t/m za van 7.00 tot 22.00 uur en op zondag van 7.30 tot 22.00 uur. Uitrijden is 24 uur per dag mogelijk. In deze parkeergarage kunt u alleen met een bankpas/pinpas inrijden. Het eerste uur is gratis, daarna betaalt u per 20 minuten € 0,50. Het tarief voor een hele dag is € 15,00.

Parkeergarage Nieuwe Passage
U blijft na de Proveniersbrug doorrijden, op de Broersvest. Na 500 meter slaat u rechtsaf de Koemarkt in, om gelijk de eerste rechts te nemen de parkeergarage in. Inrijden is mogelijk van ma t/m zo van 7.00 tot 22.00 uur . Uitrijden is 24 uur per dag mogelijk. Na sluitingstijd kunt u de garage via de entree Broersveld 22 betreden om de auto ook na sluitingstijd op te halen.Het eerste uur is gratis, daarna betaalt u per 20 minuten € 0,50. Het tarief voor een hele dag is € 15,00. Op de 1e zondag van de maand kunt gratis parkeren in de parkeergarage.

Wij adviseren u om géén gebruik te maken van de Stadserf-garage, in verband met oplopende vertragingen bij het in- en uitrijden.

Parkeren in en rond het centrum
In en rond het centrum geldt betaald parkeren. Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur, donderdagavond (koopavond) van 9.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. In sector B (het gebied tussen station Schiedam centrum en het theater) geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 22.00 uur. Op zondag is het gratis parkeren, ook op koopzondag. Voor een overzicht van het betaald-parkerengebied, locaties van parkeergarages en parkeerterreinen bekijkt u de website van gemeente Schiedam. Wat verder buiten het centrum kunt u ook parkeren bij Q-Park, klik hier voor meer informatie

Invalide parkeerplaats
Schuin tegenover het theater en naast de St. Liduina Basiliek is een parkeerplaats speciaal voor invaliden. Hiervoor kunt u niet reserveren.

Oplaadpunten 
De Gemeente Schiedam heeft flink geïnvesteerd in nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's. U kunt via Chargemap of Chargefinder een kaart met laadpunten raadplegen. Via de website van de gemeente Schiedam vindt u meer info over elektrisch rijden en oplaadpunten, klik hier.

Download hier de routebeschrijving.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?