Routebeschrijving Theater aan de Schie

Bezoekadres Theater aan de Schie
Stadserf 1
3112 DZ Schiedam

Met het openbaar vervoer
Vanaf NS Station/ metrohalte Schiedam Centrum is het 5 minuten lopen naar het theater. Schiedam Centrum is bereikbaar met metrolijnen A, B en C.
U loopt de hoofdingang van het station uit en steekt het Stationsplein recht over. U gaat vervolgens rechtdoor de Singel op. Aan het einde van de Singel loopt u het Stadserfplein op. De ingang bevindt zich rechts.

Buslijn 51, 54 en 126 en tramlijn 21 en 24 stoppen aan de Broersvest, direct aan het plein van het Stadserf. Als u het plein oploopt, bevindt de ingang van het theater zich links. Let op: Tramlijn 21 rijdt ’s avonds na 18.00 uur niet meer.

Met de fiets
Onder Theater aan de Schie bevindt zich een gratis overdekte fietsenstalling. Vanaf de Broersvest bereikt u deze fietsenstalling door het Stadserfplein over te steken en aan het einde van het plein direct linksaf de helling af te gaan. Beneden aan de helling bevindt zich de ingang. U kunt zich melden bij de intercom aan de buitenkant van de fietsenstalling, daar zal de dienstdoende beveiliger de deur voor u openen. Bij het verlaten van de fietsenstalling kunt u zelf de deur openen door de zwarte knop in te drukken.

Met de auto
Op de snelweg A20 neemt u afslag Schiedam (afslag 11). Volg de borden richting Centrum. Direct na de Proveniersbrug over de Schie ligt het theater aan uw linkerhand. 

Parkeren in Schiedam
Schiedam beschikt op een drietal parkeergarages in de nabijheid van Theater aan de Schie. Wij adviseren u om géén gebruik te maken van de onder het theater gelegen Stadserf garage, in verband met oplopende vertragingen bij het in- en uitrijden. Let op: donderdag is koopavond in Schiedam. Het kan dan drukker zijn in de parkeergarages.

ABC Garage
U vindt deze parkeergarage in het centrum van Schiedam aan de Kreupelstraat op 5 minuten loopafstand van het theater. Deze garage beschikt over 325 parkeerplaatsen en beschikt over mindervalidenplaatsen.

Openingstijden
U kunt de garage inrijden op maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 22.00 uur en op zondag van 7.30 tot 22.00 uur. Uitrijden kan 24 uur per dag.

Tarieven
Het eerste uur is gratis, daarna € 0,50 per 20 minuten met een maximumtarief van € 15,00.

Parkeergarage De Nieuwe Passage
U vindt deze garage in het centrum van Schiedam aan de Koemarkt op 7 minuten loopafstand van het theater. Deze garage beschikt over 280 parkeerplaatsen en beschikt over mindervalidenplaatsen.

Openingstijden
U kunt de garage inrijden op maandag tot en met zondag van 7.00 tot 22.00 uur. Uitrijden kan 24 uur per dag.

Tarieven
Het eerste uur is gratis, daarna € 0,50 per 20 minuten met een maximumtarief van € 15,00.

Parkeergarage Pathé Schiedam
U vindt deze P+R garage net buiten het centrum aan de Noorderweg in Schiedam op 12 minuten loopafstand van het theater. Deze garage beschikt over 759 parkeerplaatsen en beschikt over mindervalidenplaatsen.

Openingstijden
De garage is geopend op maandag tot en met vrijdag van 05:15 tot 01:00 uur en op zaterdag en zondag van 05:15 tot 02:00 uur.

Tarieven
Het eerste uur is gratis, daarna € 0,50 per 20 minuten met een maximumtarief van € 15,00.

Parkeren op straat
In het centrum van Schiedam betaalt u voor parkeren op straat. De tarieven en tijden waarop u betaalt zijn afhankelijk van de zone waarin u zich bevindt. Gemiddelde tarieven liggen tussen de € 2,00 en 2,80 per uur. Op zondag is het gratis parkeren, ook op koopzondag. Let op: de parkeerdruk op straat in Schiedam is hoog. Daarom raden wij u aan één van de parkeergarages te gebruiken als u met auto komt.

Invalide parkeerplaats
Schuin tegenover het theater en naast de St. Liduina Basiliek is een parkeerplaats speciaal voor invaliden. Hiervoor kunt u niet reserveren.

Oplaadpunten 
De Gemeente Schiedam heeft flink geïnvesteerd in nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's. U kunt via Chargemap of Chargefinder een kaart met laadpunten raadplegen. Via de website van de gemeente Schiedam vindt u meer info over elektrisch rijden en oplaadpunten, klik hier.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?