Educatie

Theater aan de Schie laat kinderen en volwassenen via cultuureducatie op verschillende manieren kennis maken met kunst en cultuur. Onze medewerker Cultuureducatie staat in contact met alle scholen in Schiedam, zowel primair als voortgezet onderwijs. Hij is verantwoordelijk voor de werving rondom de zogenoemde 'Schoolvoorstellingen'. Deze schoolvoorstellingen zijn - de naam zegt het al - voorstellingen voor scholen ónder schooltijd, voor een gereduceerd tarief. Vaak met een educatief doel, maar soms is het bezoek al de educatie. 

In sommige gevallen bezoeken de diverse scholen een voorstelling uit het reguliere programma, Cultuureducatie buiten schooltijd dus!

Maar ook voor volwassenen is er cultuureducatie, zo zijn er soms voorstellingen met een educatieve ondertoon of zelfs voorstellingn met een Educatie/Participatie project! En kent u onze inleidingen al? 

Kijk hieronder ons item bij STUDIO PLU!S met Wieneke. Vanaf minuut 6.09 zie je onze reportage. Super tof, kijken dus! 

Historische collectie in het Stedelijk Museum Schiedam met inbreng van onze theaterdirecteur Rob Roos. Vanaf minuut 4.26 ziet u onze theaterdirecteur.

Voorproefje historische collectie Stedelijk Museum Schiedam van Popov Film op Vimeo.

 

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?