Educatie

Theater aan de Schie laat kinderen en volwassenen via cultuureducatie op verschillende manieren kennis maken met kunst en cultuur of zorgt ervoor dat deze kennis wordt verdiept. Onze medewerker Cultuureducatie staat in contact met alle scholen in Schiedam, zowel primair als voortgezet onderwijs, om de leerlingen aan Theater aan de Schie te binden. Zo kunnen de leerlingen onder schooltijd schoolvoorstellingen voor een gereduceerd tarief bezoeken. Vaak met een educatief doel, maar soms is het bezoek al de educatie. Daarnaast bieden we rondleidingen en Jinc stage aan, waarbij leerlingen meer leren over de beroepen in het theater. Ook kunnen scholen voorstellingen uit het reguliere programma of het Suikerzoet filmfestival bezoeken.

Maar ook voor volwassenen is er cultuureducatie, zo zijn er soms voorstellingen met een educatieve ondertoon of zelfs voorstellingen met een Educatie/Participatie project! En kent u onze inleidingen al? 

Kijk hieronder ons item bij STUDIO PLU!S met Wieneke. Vanaf minuut 6.09 zie je ons in de reportage! 

Historische collectie in het Stedelijk Museum Schiedam met inbreng van onze theaterdirecteur Rob Roos, hij is te zien vanaf minuut 4.26.

Voorproefje historische collectie Stedelijk Museum Schiedam van Popov Film op Vimeo.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?