ANBI en missie

ANBI status
Stichting Schiedamse Theaters is door de Belastingdienst aangewezen als Cultureel Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor zijn de giften extra aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Is uw instelling een culturele ANBI? Dan moet u giften aan uw instelling apart vermelden in uw administratie. U mag deze giften alleen besteden aan het algemeen nuttige doel van uw instelling.

In de Geefwet is een extra giftenaftrek voor giften aan culturele instellingen opgenomen. Een gift aan een ANBI die is aangemerkt als culturele instelling gaat tijdelijk een extra belastingvoordeel opleveren in de inkomstenbelasting. Een belastingplichtige in de inkomstenbelasting mag namelijk 1,25 keer het bedrag van de gedane gift in aanmerking nemen voor de giftenaftrek. Deze extra aftrek wordt toegepast over maximaal € 5000 van de aan culturele instellingen gedane giften. Deze extra giftenaftrek kan voor het eerst worden aangegeven bij de aangifte over het belastingjaar 2012. Deze aangifte doet men in 2013.
Het resultaat is dat iedereen die 100 euro geeft aan een culturele instelling, 125 euro in aftrek kan brengen. Bovendien geldt er een maximum van 1250 euro. De fiscale voordelen blijven beperkt tot schenkingen van maximaal 5000 euro.

Samenvatting jaarverslag 2018-2019
Bekijk hier de samenvatting van het jaarverslag 2018-2019

Samenvatting jaarverslag 2017-2018
Bekijk hier de samenvatting van het jaarverslag 2017-2018

Missie van Theater aan de Schie
Theater aan de Schie creëert op creatieve, betrokken wijze en met een onderscheidende kwaliteit professionele theatrale belevenissen waarbij het theater de theaterbezoekers, zakelijke huurders, lokale amateurkunstenaars, lokale scholieren en onze medewerkers verrijkt en trots laat zijn op het podium en de stad Schiedam en zijn omgeving.

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?