Een Magische Kerst voor ieder kind

Inzamelactie van Theater aan de Schie en Rijnmond

Een magische kerst voor ieder kind is een initiatief van Theater aan de Schie en Rijnmond om kerstcadeaus in te zamelen voor gezinnen met kinderen in de regio die minder te besteden hebben. Theater aan de Schie en Rijnmond willen met dit initiatief wat extra magie verspreiden onder gezinnen in de regio. Het doel van de actie is om minstens 1000 geschenken voor deze gezinnen in te zamelen. Vanaf dinsdag 21 november staan de deuren van onze feestelijk versierde theaterfoyer open om geschenken te ontvangen. Sinterklaas en de Kerstman werken samen en nemen, op geselecteerde dagen, de cadeautjes graag in ontvangst en zorgen ervoor dat de cadeaus bij de kinderen terecht komen. Ook op andere dagen kunnen cadeaus afgeven worden. De laatste mogelijkheid om te schenken is op woensdag 13 december. De geschenken worden, samen met vrijkaarten voor familievoorstellingen in Theater aan de Schie, verdeeld onder diverse instellingen waaronder verschillende voedselbanken en Stichting Net Niet Genoeg.

Directeur Rob Roos over de inzamelactie:
"Het kerstfeest is voor ons allemaal. In een welvarende samenleving zouden er geen kinderen moeten zijn die de feestdagen zonder cadeautje vieren. Wij zamelen op verschillende manieren cadeaus in, bijvoorbeeld op dinsdag 12 december wanneer in Theater aan de Schie de televisieregistratie van de Rijnmond Big Band Show wordt opgenomen, welke op Eerste én Tweede Kerstdag te zien is op Rijnmond. Hoewel de toegang gratis is, vragen we deze keer aan alle bezoekers om te betalen met een kerstcadeau voor een kind. Aan het einde van de avond hopen Rijnmond en Theater aan de Schie een recordaantal kerstcadeaus voor kinderen te kunnen aankondigen. Op weg naar fijne feestdagen voor iedereen!”

Lever cadeaus in bij Theater aan de Schie
Theater aan de Schie opent vanaf dinsdag 21 november de deuren zodat iedereen in de gelegenheid is om geschenken af te geven in de feestelijk ingerichte foyer. Wij zijn open van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en bij elke voorstelling. Op specifieke tijden zal Sinterklaas, later gevolgd door de Kerstman, aanwezig zijn om de cadeaus te ontvangen:

• Dinsdag 21 november van 15.00 tot 17.30 uur
• Vrijdag 24 november van 15.00 tot 17.30 uur
• Woensdag 29 november van 15.00 tot 17.30 uur
• Vrijdag 1 december van 15.00 tot 17.30 uur
• Zondag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur
• Dinsdag 12 december van 15.30 tot 19.30 uur

Cadeaus kunnen tot uiterlijk woensdag 13 december ingeleverd worden. Draag bij aan deze prachtige actie en zorg voor een glimlach op het gezicht van een kind. Samen kunnen we het verschil maken.

Graag duidelijk op het ingepakte cadeau vermelden of het voor een jongen, meisje of neutraal is, en in welke leeftijdscategorie het valt.

Verspreiding
Na 13 december worden de cadeaus opgehaald door de Voedselbanken Schiedam en Vlaardingen, evenals Stichting Net Niet Genoeg. De geschenken worden verspreid in de regio onder kinderen voor wie het ontvangen van een kerstcadeau niet vanzelfsprekend is.

JW TV item

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: