Theater aan de Schie roept op tot heroverweging van besluit over nieuwe entree

Theater aan de Schie uit haar ernstige bezorgdheid over het recente besluit om de bouw van een nieuwe entree voor het theater niet door te laten gaan. Het theater ziet het als haar verantwoordelijkheid uit te leggen waarom de nieuwe entree noodzakelijk is voor de toekomst van het Schiedamse theater en een grote meerwaarde biedt voor Schiedam.

Theater aan de Schie stelt dat het besluit is genomen op basis van onjuiste aannames en berekeningen en dat zij niet adequaat betrokken zijn geweest bij het besluitvormingsproces. Tevens betreurt het theater de negatieve communicatie die de geloofwaardigheid van de organisatie heeft geschaad.

Het theater wijst erop dat hun eigen berekeningen aanzienlijk lagere kosten aantonen dan de door de gemeente gepresenteerde ramingen. Bovendien zouden de voordelen van een nieuwe entree, zoals een versterkte economische bijdrage aan de stad en een verbeterd stadsimago, veel groter zijn dan momenteel wordt ingeschat.

Volgens Theater aan de Schie is een nieuwe entree aan de Broersvest essentieel voor de toekomstbestendigheid van het theater. Het theater wil de wijk in het theater verwelkomen. De nieuwe entree is letterlijk en figuurlijk drempelverlagend en essentieel voor het toegankelijk maken van het theater voor de wijk. De huidige ingang voldoet niet aan de groeiende eisen en biedt onvoldoende toegang voor een breder publiek. Een nieuwe entree zou niet alleen de toegankelijkheid verbeteren, maar ook de aantrekkelijkheid van het theater verhogen. Cruciaal voor het aantrekken van huurders en het waarborgen van de eigen inkomsten.

Met een vernieuwde entree hoopt het theater niet alleen zijn eigen toekomst veilig te stellen, maar ook een positieve impuls te geven aan de cultuur- en vrijetijdseconomie van Schiedam. Ze zijn bereid hun bevindingen met de gemeenteraad te delen en hopen op een constructieve samenwerking om een oplossing te vinden die zowel het theater als de stad ten goede komt.

Theater aan de Schie doet een oproep aan de gemeente om het besluit te heroverwegen en een gezamenlijk plan uit te werken. Ze bieden aan om een gedetailleerde businesscase te presenteren en vragen om een open dialoog om de financiële en inhoudelijke voordelen van de nieuwe entree in kaart te brengen.

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van onze voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: