Theater aan de Schie is jarig en bestaat 25 jaar!

Een jubileum dat het gehele seizoen gevierd wordt

Op 12 september 1998 opende Theater aan de Schie in Schiedam haar deuren. Dat betekent dat het Schiedamse theater haar 25ste verjaardag viert. Een jubileum dat het hele seizoen gevierd gaat worden met zilveren voorstellingen, verrassingsvoorstellingen én een feestelijk en gevarieerd programma. Afgelopen week werd het seizoen al afgetrapt met Van der Laan & Woe in een uitverkochte grote zaal. De feestelijkheden worden voortgezet met een nieuwe editie van het Laad- en Losfestival plaats. Vrijdag 23 september wordt het publiek getrakteerd op een gratis toegankelijk optreden van het acht-koppige muziekensemble New Cool Collective.

Programma jubileumseizoen
Van der Laan & Woe trapte in een uitverkocht Theater aan de Schie op woensdag 6 september het jubileumseizoen af met de voorstelling NG. Dit was ook meteen de eerste zilveren jubileumvoorstelling van het seizoen.

Zilveren jubileumvoorstellingen
Elke maand vindt er één zilveren voorstelling plaats. In alle genres en voor alle leeftijden viert het theater graag met het publiek haar zilveren feest. Bezoekers worden bij deze voorstellingen ontvangen met een drankje, de foyer is feestelijk ingericht, er zijn hapjes en er is een afterparty waar gedanst kan worden. Onder andere de bijzondere multidisciplinaire voorstelling Song of the Dark Forest door Scapino Ballet Rotterdam in samenwerking met OPERA2DAY en DoelenEnsemble, de klassieker Het Zwanenmeer en de Valentijn special door Metropole Orkest & SOHN zijn geselecteerd als zilveren jubileumvoorstellingen.

Verrassingsvoorstellingen
Ter gelegenheid van het zilveren jubileum heeft Theater aan de Schie gedurende het seizoen verschillende verrassingsvoorstellingen in petto. Eerder werden topvoorstellingen van The Analogues, Ronald Goedemondt en niemand minder dan Jochem Myjer al aangekondigd. Welke voorstellingen het theater nog meer gaat aankondigen, houden ze nog even geheim.

Laad- en Losfestival 2023 – New Cool Collective
Ook dit seizoen zet Theater aan de Schie de deuren van de laad- en losingang open voor een nieuwe editie van het Laad- en Losfestival. Zaterdag 23 september wordt het publiek getrakteerd op een gratis toegankelijk optreden van New Cool Collective. Jazz, dance, latin, salsa, afrobeat: dit acht-koppige muziekensemble zorgt voor een heerlijke nazomerse avond! Het optreden vindt plaats op het toneel van het theater. De ingang vindt u bij de laad- en losingang aan de Overschiesestraat/Broersvest. Het festivalterrein is open van 20.00 tot 01.00 uur. Het optreden begint om 21.00 uur. Het advies: kom op tijd!

Bekijk het gehele programma van het jubileumseizoen op de website van Theater aan de Schie.

 

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van onze voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: