Schoolvoorstellingen

Cultuuruitingen spelen een belangrijke rol in de samenleving. Theater aan de Schie vindt het belangrijk kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur en richt zich daarom op kunsteducatie onder schooltijd en op naschoolse kunsteducatie. Er wordt aan scholen de kans geboden om kennis te maken met de verschillende kunstdisciplines. Er zijn schoolvoorstellingen met verschillende thema’s en voor verschillende leeftijdsgroepen, (4+, 6+, 10+, 12+), workshops en rondleidingen.

Hieronder ziet u een printscreen van de Docentenpagina. De docentenpagina is een link die verzonden wordt naar alle Schiedamse scholen. Vanaf hier kunnen ze op de bovenste banner klikken voor een selectie aan voorstellingen uit het reguliere programma en op de tweede banner voor een selectie aan dansvoorstellingen. Daaronders staan de eerste schoolvoorstellingen die specifiek voor de scholen ingepland zijn. Als particulier kunt u geen schoolvoorstelling boeken, maar u kunt wel de docent van uw zoon of dochter attenderen op onze schoolvoorstellingen die zij met de klas kunnen bezoeken. De docent kan via de Docentenpagina een schoolvoorstelling boeken of contact opnemen met de educatiemedewerker van Theater aan de Schie via educatie@theateraandeschie.nl.

 

 

 

LAATSTE NIEUWS:

Graag melden wij u dat het educatieprogramma van het Suikerzoet Filmfestival, in tegenstelling tot het volwassenen festival, wel kan doorgaan. Het Suikerzoet-educatieprogramma is in handen van Theater aan de Schie en daardoor kunnen deze week een groot aantal leerlingen van Schiedamse scholen genieten van de mooie films die we daarvoor hebben geprogrammeerd. Van drama tot feelgoodfilms en van groot tot klein. Voor alle basisscholieren is er een mooie film te zien. De geprogrammeerde schoolvoorstellingen vinden overdag plaats in de beoogde festivalweek van dinsdag t/m vrijdag. Op deze voorstelling zijn de recente maatregelen niet van invloed.

Voor meer informatie over het programma en aanmelden van scholen, neemt u contact op met onze medewerker Cultuureducatie door te bellen op 010 - 2462580 of per mail via educatie@theateraandeschie.nl

 

Zie hieronder de programmering:

 

Primair Onderwijs:


Dropje (NL) (2020)

Dropje is geen meisje, geen jongen en vooral geen knuffel. Dropje woont met de winkeljuffrouw in 'De Alleswinkel' — een winkel waar je álles kunt vinden wat je maar kunt bedenken — en beleeft elke keer bijzondere dingen met de kinderen die langskomen.
Dinsdag 16 november 2021 | Aanvang: 10.00 & 10.30 uur | Donderdag 18 november 2021

Aanvang: 09:30 | 
Duur 42 minuten | AL/onderbouw/kleuters

 

De Expeditie van Familie Vos (NL) (2020)

 

Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste speurtocht voor hem achter heeft gelaten.
Donderdag 18 november 2021 | Aanvang 13.00 uur | Vrijdag 19 november 2021

Aanvang: 10.00 uur | 
Duur: 73 minuten | AL 

 

Sia de Rebelse Bosfee (FIN/NL) (2021)

Sia is een jonge, charmante en ondeugende bosfee, die haar huis in het bos verruilt voor een leven In de stad. Daar ontmoet ze Alfred (11), een echte natuurliefhebber, en al gauw worden ze beste vrienden.
Dinsdag 16 november 2021 | Aanvang: 13.00 uur | Vrijdag 19 november 2021

Aanvang: 09.30 uur | Duur: 89 minuten | Familie/Avontuur (6+)

 

 

Voortgezet Onderwijs

  

Buladó (NL) (2020)

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader en opa op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. Vastberaden zoekt de eigenzinnige Kenza naar haar eigen weg tussen deze twee uitersten.
Woensdag 17 november 2021 | Aanvang: 13.00 uur | Duur: 86 minuten | Drama (9+) | 6.9 op IMDB

 

I Don't Wanna Dance (NL) (2021)

Joey (15) moet besluiten of hij uit de destructieve dans met zijn moeder stapt of bij haar blijft, ten koste van zijn eigen geluk. Een waargebeurd verhaal, verteld en gespeeld door de jongen die het meemaakte.
Vrijdag 19 november 2021 | Aanvang: 13.30 uur

Duur: 89 minuten | Drama | 8.1 op IMDB

 

Klik op deze link om kaartjes te reserveren voor het CE-Programma van het Suikerzoet Filmfestival 2021 

 

Geen coronatoegangsbewijs bij educatieve culturele onderwijsactiviteiten

Educatieve culturele onderwijsactiviteiten die onderdeel zijn van het schoolprogramma zijn een uitzondering op de verplichting voor het coronatoegangsbewijs. Dit is van toepassing voor zowel binnen als buiten de school of onderwijsinstelling en geldt voor zowel leerlingen als onderwijspersoneel. (BRON)

 

Vanwege de Corona-crisis is ons programma voor Cultuureducatie minder compleet als u van ons verwacht bent. Op dit moment hebben we onderstaande voorstellingen beschikbaar, maar de verwachting is dat we in de loop van het schooljaar meer titels bekend kunnen maken. Voor meer informatie neemt u contact op met onze medewerker Cultuureducatie.

SCHOOLVOORSTELLINGEN IN 2021-2022:

 

Neem contact met ons op

Theater aan de Schie nieuwsbrief ontvangen?