wo 30 okt

Free Birds Fly

Compagnie Tiuri
Dans
Wennekerpand
Aanvang: 20.15 uur

Let op! Deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

Free Birds Fly is een voorstelling die de vrijheid van de mens in al haar kleuren, bevliegingen en mankementen weerspiegelt. Wat is vrijheid nou eigenlijk en wanneer ervaren we dit? Heeft vrijheid met een ander te maken of zit het allang in onszelf?

Onze vrije stem verlangt dat de wind haar kan dragen - voorbij alle trommelvliezen - volledig naar binnen. Zonder de ongemakkelijke angst om niet begrepen te worden of te verdwalen. We zijn allemaal op zoek naar hetzelfde: licht en stilte, liefde en lucht. Dus we ademen in, springen en vangen de wind met open vleugels.

Elf performers op een innerlijke reis. Zij willen dansen om vrij te zijn. Tijdens de eerste landelijke tournee van het gezelschap werden met de voorstelling No Bodies de schotten van de samenleving zichtbaar gemaakt, om deze vervolgens te doorbreken. In de nieuwe dansproductie Free Birds Fly zal het niemandsland dat hieruit ontstond, verlaten worden om daadwerkelijk vrij te kunnen zijn. Niet alleen in de wereld waarin we leven, maar juist ook binnen in onszelf.

Artistiek leider Jordy Dik brengt met Compagnie Tiuri een vorm van danstheater dat voorbijgaat aan alle hokjes. Als eerste in Nederland is Compagnie Tiuri erin geslaagd om zich te onttrekken aan de niche van de inclusieve kunst en met haar ontroerende en prikkelende voorstellingen - uitgevoerd door dansers met en zonder beperking  een plek op te eisen binnen het reguliere theateraanbod.

Prijzen
Over Compagnie Tiuri
Anderen bekeken ook Bekijk de volledige agenda →

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: