di 24 sep

Romeo & Julia

HNT JONG & Het Nationale Theater & IRC
Toneel
Theater aan de Schie
Aanvang: 19.30 uur

Dance - Bollywood - Shakespeare 

Een spectaculaire remake van Shakespeares Romeo & Julia. In deze gloednieuwe versie staan dertien acteurs en dansers in de kapotte stad Verona. Er vloeit geen bloed meer door de straten maar het prukkende zeewater heeft de ruimte opgeslokt. Hier komt deze mythe over liefde, familie, vriendschap en verraad weer tot leven. Kunnen Romeo & Julia ontsnappen aan hun verhaal en omgaan met de druk van de familie?

Hopeloze liefde en onmogelijke keuzes
Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen? In de afgebroken stad Verona liggen de straten die ooit levendig waren, er nu verlaten en verwoest bij. De twee familie’s Capuletti en Montague zijn op zoek naar een nieuwe balans, naar een leven dat past bij hun veranderende omgeving. 

Gloednieuw en eeuwenoud 
Deze versie van het wereldberoemde verhaal is geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit Romeo & Julia, maar speelt zich af in een nieuw eigentijds universum. Aanstormend talent Melissa Knollenburg schrijft de nieuwe tekst, de choreografie is van Shailesh Bohoran van IRC en de regie is in handen van Noël Fischer. 

“Worstelen met traditie, je eigen pad kiezen los van de verwachtingen van familie, grote emoties ervaren, niet toevallig is juist het verhaal van Romeo & Julia fantastisch materiaal. Naast Shakespeare zijn onze inspiratiebronnen ook streetdance en Bollywoodcultuur, waar ik een groot fan van ben.” Noël Fischer 

First show! U ziet bij ons de allereerste voorstelling van de tournee. 

Prijzen
Arrangementen
Cast
Making of Romeo & Julia
Teaser Romeo & Julia
Trailer Romeo & Julia
Scènefoto's
  • 19.30 uur
    vanaf € 25,-
    Theater aan de Schie
    Voeg een arrangement toe:

    Tafeltje aan de Schie

Anderen bekeken ook Bekijk de volledige agenda →

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van onze voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: