wo 28 mei

Lunchconcert

Emma Brown en Lieselotte van Tol
Muziek, lunchconcert
Theater aan de Schie
Aanvang: 12.15 uur
er is geen pauze

Om 12.15 uur geniet u tijdens de lunch van prachtige live muziek tijden het Lunchconcert. Het Lunchconcert is een samenwerking van Theater aan de Schie en Opera aan de Schie. Het programma van de Lunchconcerten wisselt per keer. 

Elke editie bieden wij een gevarieerd muziekprogramma aan. Neem plaats op de banken en geniet! Neem uw eigen lunch mee als u dat wenst. De bar is geopend voor drankjes. Het lunchconcert begint om 12.15 uur en eindigt rond 13.00 uur. 

De Lunchconcerten vinden twee keer per maand op woensdag plaats in de foyer van Theater aan de Schie. 

Deze editie ziet u Emma Brown en Lieselotte van Tol

Emma Brown 

De Engelse mezzosopraan en componiste Emma Brown zingt internationaal en richt zich op oratoria, concerten, herdenkingsceremonies en ondersteunt liefdadigheidsinstellingen. Ze trad op in Mongolië en Vietnam met weeskinderen en straatkinderen voor de Christina Noble Children’s Foundation en in Nepal voor de Gurkha Welfare Trust. Dichter bij huis zingt Emma in heel Europa voor herdenkingsceremonies. In 2019 zong ze in aanwezigheid van Koning Charles en Koningin Camilla op de vijfenzeventigste verjaardag van D-Day in Normandië. In 2018 zong ze tijdens het eeuwfeest van de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog op de officiële Amerikaanse ceremonie in België. Ze zingt jaarlijks tijdens de Duitse herdenkingsceremonie in Nederland. Emma haalde haar Master of Arts in Music (musicologie) aan de Universiteit van Cambridge. Zij verhuisde naar Nederland om zang en compositie te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze heeft gezongen met De Nationale Opera, Yo! Opera en Present Opera. Ook publiceerde ze twee albums, haar eigen Echoes of War en Fantasia van Simple Harmonic Motion met Floating World Records. Haar repertoire is zeer breed en loopt van Gregoriaans gezang tot hedendaagse componisten. Emma’s koormuziekcomposities worden gepubliceerd door HH Editions en zijn opgenomen op Priory Records. 

Lieselotte van Tol 

Lieselotte van Tol volgde haar eerste pianolessen bij Marlies van Gent en Laura Sandee op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Na ook hier de vooropleiding te hebben gevolgd bij Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis, vervolgde Lieselotte haar studie bij de Belgische pianist Stéphane De May in de bachelor aan het conservatorium van Rotterdam die zij cum laude afrondde. Hierna heeft zij haar masterstudie eveneens bij Stéphane De May aan het conservatorium van Rotterdam gevolgd. Lieselotte volgde masterclasses bij Nino Gvedatze, Matan Porat, Rudolf Jansen, Håkon Austbø, Riko Fukuda, Geoffrey Douglas Madge, Imogen Cooper, Paolo Giacometti en Frank Braley. Hiernaast zijn kamermuziek en liedbegeleiding grote passies van haar; ze speelt in het Laurens Trio, speelt regelmatig samen met mezzosopraan Emma Brown, in diverse ad hoc bezettingen en is begeleidster van verscheidene koren. 

  • wo 28 mei

    Gratis toegang
    12.15 uur
    Theater aan de Schie
Anderen bekeken ook Bekijk de volledige agenda →

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van onze voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: