za 25 mei

Met Tessie in een Depressie (16+)

Hee ben je oke?
Theatraal concert, spoken word
Theater aan de Schie
Aanvang: 19.30 uur

Multidisciplinair theater, spoken word, theatraal concert in de Theater Foyer van Theater aan de Schie.
Onderdeel van het project ‘Hee, ben je oke?' / Winnaar Waterweg Cultuurprijs 2023

‘Met Tessie in een depressie’ is een muzikale reis waarin we duiken in de thematieken depressie, angst, hechting en mentale kwetsbaarheid door middel van zang, spoken word en storytelling. We kijken naar een lege woonkamer en luisteren door middel van headphones naar het depressie dagboek van TESSA. in de winter van 2021/2022. Een vrouw van 26 die thuis zit met hechtingsproblematiek, een angststoornis en een depressie. Ze neemt het publiek mee naar haar woonkamer, waar ze weken niet meer uitkomt tot het moment dat ze van de dokter aan de antidepressiva moet.
TESSA. hoopt zo dicht mogelijk bij de kern van haar depressie te komen en hiermee het gesprek te openen. Want als je innerlijke systeem zegt dat hulp vragen zwak is en je niet geleerd hebt ruimte voor jezelf in te nemen, hoe praat je dan over het feit dat je niet meer wilt leven? Juist wanneer je dit contact het hardste nodig hebt. Ze gaat op zoek naar haar eigen stem en wil met deze voorstelling meegeven dat alles wat je wilt in het leven, in je zit. Een inspirerende reis, waardoor je geraakt wordt.
Na de voorstelling is er een nagesprek met Tessa en aanwezige hulpverlening gespecialiseerd in deze thematieken. Tijdens het nagesprek is er mogelijkheid om (anoniem) deel te nemen en bijdrage
te leveren.

Een depressie
Is niet sexy
Sassy
Of classy
Het is messy
Heavy
En een mysterie’
- TESSA.

Trigger warning: Deze voorstelling gaat over depressie en bevat suïcidale gedachten en herleving van trauma rondom seksueel overschrijdend gedrag. Is de thematiek iets wat jou persoonlijk aangaat? We creëren een safe space waar je je hart kunt luchten.

In samenwerking met Marit van Toledo, Young Spirits, 113 Suïcidepreventie, het wijkteam, Alles Goed? en Liefs door de lucht.
Mede mogelijk gemaakt door:
Waterweg Cultuurprijs, Fonds Schiedam/Vlaardingen e.o., Gemeente Vlaardingen, Maassluis en
Schiedam, De Kroepoekfabriek, Theater Koningshof en Theater aan de Schie.

TESSA. onderscheidt zich door spoken word, poëzie en zang vloeiend in elkaar over te laten lopen. Ze wil de stem zijn, die zij als klein meisje nodig had. Liefdevol, eerlijk, helend en delend. Ga staan voor je eigen verhaal, verbindt en laten we het er WEL over hebben.
Haar stem verwarmt je en het ritme van haar woorden laat je deelgenoot worden van haar gedachtes.

TESSA. won de publieksprijs in de categorie singer-songwriter in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam (2022), stond op het Grasnapolsky, Metropolis en Eendracht Festival en werkt op dit
moment aan haar debuutalbum. Ze zet zich in voor mentale gezondheid en tourt met haar theatervoorstelling ‘Met Tessie in een depressie’ door NL. In december 2023 heeft ze de Waterweg
Cultuurprijs gewonnen met haar project ‘Hee, ben je oké?' dat in mei 2024 van start zal gaan en eindigt met een expositie in Museum Vlaardingen.
www.tessapunt.nl
www.instagram.com/gewoontessapunt

Inloop is vanaf 18.45 uur.
Ticket is inclusief consumptie!

Prijzen

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: