Nieuwe entree Theater aan de Schie in zicht

Herontwikkeling Stadserfcomplex

Onze lang gekoesterde droom lijkt nu echt in vervulling te gaan: een nieuwe entree voor Theater aan de Schie, gelegen aan de Broersvest, is na zes jaar voorbereidingen van onze kant nu echt in zicht.

Donderdag 17 december heeft de wethouder Fahid Minhas een persconferentie gegeven over de herontwikkeling van het Stadserfcomplex. Het complex zal een complete metamorfose ondergaan en Theater aan de Schie wordt daar ook in meegenomen. De nu uitgesproken verwachting is dat de nieuwe entree in 2023 gereed is.

Als we verder dromen: Zeer interessant is de ontwikkeling die in de plint van het nieuwe ontwerp kan plaatsvinden. Het is nog niet besloten, maar we kunnen ons goed voorstellen dat er rond het plein voor het theater en naast de burcht ruimte is voor horeca met terrassen. Evengoed kunnen we ons voorstellen dat we een inhoudelijke invulling gaan geven aan het plein voor onze entree. Het plein ligt de hele dag in de volle zon! “Ik hoor de klanken van een pianoconcert rond lunchtijd al klinken tussen de gebouwen terwijl u op het terras onder een parasol geniet van een fijne lunch.” Er kan zich hier een mooi aanvullend kwalitatief onderscheidend uitgaansgebied ontwikkelen. Dit zou een geweldige upgrade geven aan de Broersvest en de entree van de stad. Precies zoals wij het in onze beginplannen voor ons zagen. Wat een kans voor onze mooie stad!

Bovenstaande illustratie geeft weer hoe het complex eruit zou komen te zien als deze plannen doorgang vinden. Uiteraard is dit de beginstap in de verdere ontwikkeling en we hebben kritische vragen over de verdere uitvoering van het ontwerp. We rekenen er op dat wij een voorname plaats innemen in het projectteam zodat onze exploitatievoorwaarden worden geborgd in het definitieve ontwerp. Wij houden u natuurlijk goed op de hoogte van de ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

Rob Roos
Directeur

Lees hier het nieuwsbericht over de nieuwe entree uit maart 2018 terug: Een nieuwe entree voor Theater aan de Schie

Nieuwsbrief inschrijven


Blijf op de hoogte van aankomende voorstellingen en het laatste nieuws van Theater aan de Schie!

En volg ons op onze social media kanalen: